Sanjska ženska nas čaka za vogalom

 

 

A kaj  - ko se ta vogal neprestano odmika, kot fatamorgana. Kot oaza ki se žejnemu prikazuje sredi puščave. In ko že misli, da jo je dosegel, izpuhti kot kafra. Če vse skupaj malo poenostavimo:

 

Slovenija je tipična družba, kjer vse dogaja več ali manj v družinskem krogu in prijateljskih in žlahtniških vezeh. Ne bom trdil da se kaj ne dogaja tudi izven. A povratnih informacij je zelo malo – če sploh so. Najdejo se tudi osebe, ki rečejo hvala, pošljejo sms ali te pokličejo. Če imaš srečo celo osebno zahvalijo in bog ne daj povabijo na pijačo in če je res dober dan še na kosilo.

 

Stvari se pa hitro premaknejo na bolje, če se premaknemo na dopust. Pustmo ženske za trenutek pri miru  - na dopust gremo predvsem zato da vidimo in doživimo svet in si napolnimo baterije. Če je pa kakšen dober počitniški sex za zraven je dopust res prava pravljica. Evforija prvega polnega dneva je neizmerna. Občutek svobode Ameriški. Kriza navadno nastopi tretji dan, 7 dan se aklimitiziramo in če še podaljšamo dopust smo do 6 tedna v malih nebesih.

 

Karierist kakršen sem brez kariraste srajce se z ženskami, vsaj tistimi ki potencialno lahko še rodijo otroka nimam časa ukvarjati. Oziroma si časa ne vzamem. Nobena ne bo prišla po rdeči preprogi z vrtnico v roki. A misel na zibajoče zadeve me zaziblje karierno. Sedaj sem na višku svoje politično satirične blogerske kariere. To je seveda 2 služba. Poleg je še prva. Tako da sem zvečer po prvi in zalivanju vrta primerno sesut.

 

Vendar zelo cenim da najmlajša Svetovna režiserka Natalija Rodošek varovanka režiserja in scenarista Mitja Okorna telefonsko povabila na snemanje prvenca 10 dni. Žal sem zaradi logističnih težav odklonil. Kljub temu da se nikoli nisva osebno srečala me je poklicala. Malo je dijakov ki bi skoraj vse poletje delali da lahko uresničijo svoje sanje. Kaj pomeni biti 10 ur in več pri plus 30 stopinjah na filmskem set ni treba preveč razlagati. Za sanje je poleg trdnega dela potrebno tudi žrtvovanje in odrekanje. Za te sanje ni opisa del in nalog, še manj pa prošenj in življenjepisov. Si ali pa nisi. Seveda je lažje imeti povprečno življenje in otoke in tarnati kako ne sfolgamo skozi mesec. To pa je že druga zgodba!

Namig tedna:

 

Vsi ki se odpravljate na Hrvaško! Od polnoči velja za procent višji ddv namesto 22 % 23 % ! Kaj to pomeni za vaše finance ni treba preveč razlagati. Dopust v Eu pomeni v večini držav 20 % ddv in Evropo brez meja

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !