Zakaj so nore ideje Zlata vredne ( bolj kot so nore več veljajo )

 

 

Če odmislim, da se drugi razen domačih zaradi mene prav nič ne sekirajo, razen redkih izjem, za katere lahko rečem: So moji najboljši prijatelji. Kljub zgovornemu molku tistih, ki naj bi mi pomagali, pa mi ne, mi gre vedno na bolje. čeprav trenutek prej milim da ne bo šlo nikamor – že trenutek kasneje steče kot po maslu.

 

In če recimo rečem: Da bom v letu dni napisal svoj novi Roman Moja mala Kazame ( prvih 5500 znakov http://www.locutio.si/avtorji.php?ID=622&clanek=1171 )
se bo to tudi zgodilo, enako dokončanje študija novinarstva na fdv in Počitniška hišica v Skandinaviji v švoh 20 letih. Lahko mi verjamete sem mož beseda. Ničesar ne prepuščam naključju, precenim vsak cent, ne zahajam v gostilne in bare  - in verjeli ali ne: Niti kave ne pijem. Ni mi problem 15 minut stat na banki za podpis vezavi da dobra 2 €vra obresti. Biti v prvi službi cele dnevi. In se strogo držati vseh rokov za oddajo tekstov za plačane ali neplačane objave. In kaj drugi pravijo na to? Nič. Ker tudi nobenega ne vprašam kaj si misli o tem. Dokazal sem, presegel samega sebe poleg tega sem še zelo zdrav in naspan!

 

In odkar sem se definitivno rešil Zlatega čolna in Sežanske lokalne kulture sem nov človek. Sem svoboden. Nobeni kulturni polit komisarji me ne bodo jebali niti ne mislim nobenemu lesti v določen organ. Mogoče sem malce zvečer scuzan zaradi tega pasje soparnega vremena, ki ga noče biti konec a jesen dragi moji prihaja! Sem Lordwales – pa naj si drugi o tem mislijo kar hočejo. Lahko zaradi mene sadijo rožce, zalivajo spomenike ali pihajo v oblake me to niti malo ne gane. Kar se odločim  - to tudi realiziram.

Kljub času ki ne umetnikom in intelektualcem ni prijazen, verjamem v prihodnost. Kulturni boj me ne zanima. Verjamem pa v odgovornost za sprembe. Ne verjamem pa v pridige. In še bolj verjamem, da država zame ne bo naredila nič, temveč bom moral sam kaj narediti za državo. Svojo prvo bitko sem dobil: tele marketarji mi nič več ne težijo na gsm in nič več pošiljajo takih in drugačnih ponudb. Preprosto zato ker od mene ne bodo dobili niti centa. Glede napovedi o moji prvi lady pa bom diplomatsko: Še je čas!

Namig tedna:


V posmeh finančni krizi Tržaškega gledališča začenja Koprsko gledališče sezono.  Saj veste tisto ponaredelo: Kdo pije in kdo plača? In naredite kaj zase rešite se plačljivega limita na banki. Postanite milijonar! Mogoče je res malo težko do prvega milijona, a ko bo to pod kapo bo šlo samo še navzgor!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !