Srečni dan treh 9 – še dobro da danes ni sobota je vsaj pred porokami mir!

Dragi moji – saj veste kako to gre v 21 stoletju ( ko ima povprečen Slovenec vsaj dva mobitela, enega psa, eno ženo ali prijateljico, povprečno 2 otroka in lastniško hišo ali vsaj najemniško stanovanje v bloku, in res nikoli nima časa za majhne nepomembne stvari )

 

Ko smo obsedeni z nekimi srečnimi številkami, pa še res je! 7. 7. 2007 ( sobota – rekordno število porok – jaz na srečo na dopustu ) , 8. 8. 2008 , 9. 9. 2009 , 10. 10.2010 , 11. 11. 2011 , 12. 12. 2012 in potem do 22 stoletja nič. Mesecev je žal samo 12 povprečen Slovenski revež beri delavec pa si jih želi vsaj 24 na leto da bi nekako pokrpal svoj luknjavi standard pred prepadom bede. Danes je zagotovo srečen dan, pa bo kljub temu za marsikoga nesrečen. Porok razen redkih izjem danes ne bo ( ker je treba za dneve izven sobote več plačati ) , sreča pri nagradnih igrah in igrah na srečo bo še naprej opoteča, in povprečni Slovenec se bo še naprej opotekal skozi dejstvo kako preživeti mesec z 15 dnevi plače kar 30 ali bog ne daj še 31 dan!

 

V glavnem varčujemo vsi, reveži definitivno obvezno, ostali prostovoljno. No ja, vsaj bivšim tajkunom ni hudega, zagotovo jim poleg gotovine ostaja še kakšna umetniška slika in skromna vila. Medtem ko raja plačuje poceni občinske in drage hotelske bazene bogati z tem težav nimajo. Oni imajo srečni dan vsak dan v Svojem bazenu ( ne bazenčkih ki si jih raja kupuje )

 

Zagotovo bo danes zelo srečen dan za vse, ki ne boste nič pričakovali, pa se vam bo uresničila kakšna drobna želja ali drobna pozornost. Za Slovensko politiko pa še naprej kot vse demokratične ( ali vsaj približno demokratične ) še naprej velja kratek stik 2 polov. Kako to zgleda lahko poskusite z dvema baterijama spojenima na plus ali minus.Aktualni vladi gre varčevanje dobro od rok, čeprav niso še nobene dorekli o znižanju poslanskih plač za en plačni razred. Še naprej mlatijo prazno slamo, namesto da bi izvoljenci ljudstva zavihali rokave in se lotili socialnih in gospodarskih ukrepov. Zakaj prvi plačni razred ( nižje je samo še status klošarja ) več kot 100000 Slovenskih delavcev je nacionalna sramota. Tolažba je bolj slaba – bivši poslanci in ministri se bodo od enoletnega sanjskega plačanega raja oddaljili za en regres. In še nekaj  - Ste že slišali za politika ali političarko pozicije in opozicije ki bi se odrekla samo eni celi plači in jo v celoti nakazala pomoči potrebnim?

 

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Srečni dan treh 9 – še dobro da danes ni sobota je vsaj pred porokami mir!”

 1. nevenka nevenka pravi:

  He, he. jaz že dolgo vem, da nisem povprečen Slovenc, ker nimam žene :-)

 2. lordwales pravi:

  Ekonomsko povprečje je vladno narečje!

 3. lordwales pravi:

  Med drugim – To je bil eden mojih prvih bolj uspelih aforizmov!

 4. vlatka vlatka pravi:

  Ni treh devetk, ker je še dvojka vmes, :D :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !