Najboljša obramba proti ptičji gripi je pohodništvo in dober sex in ignoriranje novic o novih okužbah z ptičjo gripo!

 

Dragi moji – da moraš še na dopustu, sicer samo tro dnevnem poslušat o novih okužbah z ptičjo gripo  - to nekako ne sede. Ker sem te tri poklonil samemu sebi – in se trudil čim bolj športat. To mi je tudi uspelo. Nisem se obremenjeval ne z bančnimi obrestmi in provizijami, še manj z tv nacinale, še najmanj pa z vremenom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ne vem katera mona se je spomil da ima vsak mp 3 in mp 4 še radijski tuner. Če kaj bolj pametnega ob 10 zvečer kosem se že odpravljal spat državni radio ne more poročat o novih okužencih z ptičjo gripo na bo raje tiho. Koga napada ptičja gripa je jasno, še bolj jasno je da dobra telesna pripravljenost je najboljši aspirin proti tej pandemiji. Sem pa kljub tro dnevnemu odklopu še vedno utrujen – še najbolj od tega da živim v družbi kjer sta molk in popolna innoranca večine pri povratnih informacijah že kar del nacionalne folklore. So tudi izjeme, zlasti na Štajerskem!

 

In bolj kot pandemija bi nas moralo skrbeti potrošništvo, in omejevanje zapravljanja. Kako težko je reči ne že čisto običajnim zadevam – pa naj bodo jabolčni štrudelj, kruhu in sladoledu. Če tukaj omejite, lahko letno celo plačo prišparate. Pahor in Kosorjeva sta se končno zmenila, pa saj je bi že čas? In namesto da se obremenjujete z ptičjo gripo pejte ene vsake kvarte enkrat na vsaj 20 kilometrski pohod. Kar se pa bank tiče – na široko se izognite poštni banki in gorenjski. In vsaki banki ki vam ne da zastonj osnovni limit. Razlike v provizijah tečajih in obrestih so minimalne a šteje vsak cent. In nikar ne jemljite nepotrebnih kreditov. Živite skromno.

 

Sedaj je teden mobilnosti. Čas za razmislek: Rabite sploh avto? Poskusite vsaj en mesec brez njega  - prihranki bodo veliki! Da
se tudi skoraj povsod z javnim prevozom zelo poceni. Radikalnost pri stroških se obrestuje. Člani koliko društev ste? Kjer so članarine se izpišite. Prihajajo odločilni finalni meseci recesije. Boste med zmagovalci recesije? Bojim pa se, da če nimate vsaj jurja Evrov prihrankov žal med zmagovalci recesije ne boste. Vsak dan naredite nekaj zase  bodite egojisti in cenite svoj denar. Ker drugi za vas bodo naredili bore malo.

Namig tedna:

Dobro si oglejte fotko z Korenskega sedla in malce razmislite, če ste se od zgodovine že kaj naučili!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Najboljša obramba proti ptičji gripi je pohodništvo in dober sex in ignoriranje novic o novih okužbah z ptičjo gripo!”

 1. Nick pravi:

  kje s pa ti dubu ptičjo gripo?

 2. lordwales pravi:

  Na srečo je še nisem.
  Navedel pasem nekaj brezplačnih ukrepov za učinkovito obrambo proti ptičji gripi.
  Saj veste dobra telesna pripravljenost…………………………..

 3. Nick pravi:

  … in tak sam sebi pravi novinar …

 4. vlatka vlatka pravi:

  Lord,

  suoer naslov. Prav to počnem. :D :D

 5. lordwales pravi:

  Če imaš podpsiano pogodbo z časopisom, si novinar.
  Sicer pa lahko vsak pogleda v Večrovem arhihu vse moje objave ( do sedaj 97 )
  pod Tomaž švagelj in lady Justine.

  Zato prosim ne mlatit prazne slame!

  Novinarske objave imam od poletja 1986 in sveh skupaj se jih je nabralo čez 500

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !