Kaj vse ogroža našo svobodo?

 

 

Raketne konice, kapitalizem ali pa kar naš lasten ego? Gremo počasi: Največkrat naš lasten ego je pa res, če se pustimo preveč zapeljati takim in drugačnim tržnim ponudbam, od posvetnih do religiskih hitro postanemo odvisni. In naša svoboda pade v koš.

 

Svobodni smo samo če se upremo sindromu tekanja za nov izdelek kapitalistične potrošniške super ponudbe ali če rečemo ne religiskemu prepričevanju. Za vero naj se posameznik sam odloči, ni treba da v to prepričujejo razni božji predstavniki. Pravzaprav med potrošništvom in religijo ni nekih bistvenih razlik. Vse to je na trgu. Na trgu je tudi naša svoboda. Kot zapriseženi ateisti smo nekako varni pred tržnimi religiskimi ponudbami. Nismo pa varni pred tržnimi potrošniškimi ponudbami.

 

Svoboda je predsvem v tem, da ko je cela generacija že kaki 2 desetletji poročena in ima odrasle otroke smo mi še vedno ledih in fraj. Lahko se v miru prepustimo lasnim sanjam, sledimo jim in večeri so samo naši brez nadležnega otroškega joka in previjanja plenic. Mogoče smo kaj izgubili – smo pa tudi veliko pridobili. Noči dobro prespane in kose zbudimo v novo jutro smo spočiti. Ni tistih nadležnih nakupov z drago ženičko ki trajajo ure. Vse odpravimo kar v najbljižjem trgovskem cenru, zato porabimo največ pol ure, prej se še v poceni restavraciji napokamo do sitega in življenje spet dobi smisel. Ker ne tekmujemo, niti ne hitimo, vse gre počasi, če ne danes bo pa jutri.

 

Seveda moramo tudi v službo – brez tega ne gre. Brez novcev smo nule pri trgovcih, pa še rima se. Nekateri boste sicer rekli, da pišem bedarije, toda največja bedarija je biti od česarkoli odvisen. V redu  - otroke je fino imeti, primerno zelen trr pa še raje. In če ima raja neko logiko, imamo mi svobodnjaki vedno čas. In ne fopamo drugih z poceni parolo da časa nimamo. Čas je vedno! Okoli nas se dogajajo spremembe, ki pa jih preredko opazimo, gremo svojim sanjam nasproti in to je to. Mogoče na tej svobodni poti srečamo kakšno svobodno žensko krepko čez Kristusova leta. Biološka ura njej tik taka. Bo treba enega dojenčka naredit. In na kaj najprej pomislimo. Na kopnenje naše zelenine trr. Nič ne bo z študijem za abrahama ki si ga želimo vsak dan? Bosta naslednji 2 desetletji ena sama borba za preživetje. Odgovor je en sam: Dokler ne bo Evropskih dohodkov bo na mojem prvem mestu svoboda. Otroci pa zagotovo ne. Čeprav se zarečenega kruha največ poje. Poje in poje! Ženske so luštna zadeva, vendar so novinarski roki neusmiljeni. Brez štalce pa ni kravce. Zato utegne biti nekaj naslednjih let moja najboljša ljubica črna tipkovnica

 

Namig tedna:


Odločitev družina in kariera je vedno vreden premisleka. Oboje furati je skoraj misija nemogoče. Drugače pa kakšna strastna noč z kakšno svobodno ne škodi

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Kaj vse ogroža našo svobodo?”

  1. vlatka vlatka pravi:

    :D :D , s kakšno svobodno ne škodi? Morda pa ja, to se pokaže s časom. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !