Apatija blues ( politika nas ne zanima kaj pa sex )

 

Dragi moji – ko takole iz dneva v dan poslušam ene in iste izjave naključnih sogovornikov: » Politika pa nas res ne zanima » se kislo nasmehnem in mislim svoje. Če bi Slovencelne in Slovenke politika res malce več zanimala, in ne bi tako množično bojkotirali volitev, bi naši vrli poslanci malce manj bluzili in kaj več naredili za ljudstvo.

 

 

 

 

Žal nam politika dirigira vse, predvsem našo prihodnost. In ko se je danes spet pokazala luč na koncu koalicijskega četrvorćka in je zelena luč koalicije za proračun brez vezave zaupnice prižgana se lahko še enkrat zavemo, kako nam politika kroji in šiva naše življenje. Kar si najmanj želimo, je padec vlade. Čeprav lider opozicije skozi in vseskozi navija na to temo da je kar temno se bojim da ni politične opcije razen aktualne ki ima moč, pogum in voljo stopiti v Blatni dol vladanja do konca in naprej zavoženi dolini Šentflorjanski. Slabše kot nam gre, nam skoraj ne more iti.

 

Dosegli smo dno recesije, krize, apatije. Stečaji, prisilne poravnave, upor delavk Mure in delavk in delavcev Gorenja, socialne stiske, brezup, nemoč. Madonca  -so se naši nonoti za to borili? Verjetno ne, in morda je prav zato moj tretji obisk Parka vojaške zgodovine, nekdanje vojašnice Ja 22 julij še prej pa Italianske Principe prebudil določena čustva! Stoletje nenehnih vojn, žrtev in utrjevanj. Pa koga dan danes sploh bunkerji, obrambne zapore in vojaška železnina sploh zanimajo? Ve današnja mladina kdo je že bil major Lisjak? Ki je uspešno z diverzanstko četo nagnal strah v kosti skoraj 100 do zob oboroženih vojakov in oficirjev agresorske in okupatorske Ja z 7 tanki na nekdanjem mejnem prehodu Rožna dolina. Če njega in njegovih ne bi bilo – kdo ve kako bi se odvijala okupacija v 24 slikah na stoletje okupirani zahodni meji?

 

In ko smo bili že vsi prepričani, da smo se od osamosvojitvene 10 vojne in dneva prej ko predvsem zaradi volje takratne politike izogibanja incidentov pred državno proslavo ob razglasitvi samostojne Slovenije kaj naučili smo pogrnili na bananinem olupku nepotrebnega Patriotizma. In če je verjeti obljubam aktualne vlade za vzdržnost do nepotrebnega Patriotizma za reševanje financ javne uprave in polovičnih dvigov penzij napram plačam zgleda da se res svetlika luč na koncu recesijskega predora. In draga, predraga država: Vojaške železnine imamo dovolj, ne rabimo Patrij, imamo zelo učinkovite nekdanje ja tanke t 84

 

Namig tedna:

 

Dobro poglejte okoli vaše hiše v kilometru polmera če se v kakšnem grmu skriva kakšen bunker. In če se –vzamite meter in digitalca in svetilko in ga zmerite, fotografirajte in zrišite.

 

Koliko bojnih blokov že ima? Samo Alpski zid ima čez 50 srednjih in čez 500 majhnih bunkerjev na katere je zgodovina pozabila. Ponovno jih odkrijte!

 

Bunkerslovje oziroma Robidoslovje je koristna rekreacija. Pazite le da ne rinete v zemeljske rove

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Apatija blues ( politika nas ne zanima kaj pa sex )”

  1. vlatka vlatka pravi:

    sex pa ja!! :D :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !