Operacija čisti tokvin ( denarnica )

Dragi moji – nekateri imajo pri nas toliko denarja, da bi ga lahko z lopatami metali raja oziroma reveži pa smo sploh lahko zadovoljni da službo imamo. Spet smo doživeli Črni petek. Sramotno odpustitev 2500 šivilj Mure. Tajkunom se sedaj zares diha za ovratnik. Informativni pogovor, potem pa po nakupih. Pa ne z prazno denarnico.

 

In če se spustimo na nivo strankarskega podmladka ne moremo mimo nočne more podmladka Nove Slovenije, ki kljub temu da ve in se zaveda da nima nobenih pravnih, kaj še političnih možnosti spremeniti de facto politično situacijo kaže zunanji ministrici Kresalovi prazen tokvin. De facto zadeve Izbrisani ne more nihče blokirati. Če je komu to všeč ali ne je ta krivica Janševine popravljena. Še vedno ni nihče od bivših izbrisanih dobil nobene odškodnine. Nerganje glede Titove ulice pa je tako in tako zguba časa. Žal v mestu Ljubljanskem desnica nima večine. Kot bi rekli naši prijatelji Srbi: Bilo i prošlo!

 

Glavno da je kulturni boj. Da mi ne bo kdo očital, da zlivam gnojnico samo na ta desne tudi ta levi niso čisto nedolžni. Tudi ta Mladi Pahorjevi utegnejo biti sem in tja tečni prava mala nočna mora. In ko že omenjamo malo Nočno glasbo sprave na Slovenskem ne bo dokler bo rasla zelena trava. Mogoče jo bomo dobili ko bo počrnila ali pordečela. Čisto po kmečko povedano: Dokler bodo uni zgoraj imeli vse, raja pa skoraj nič bo še potreben delavski upor. Delavcem in delavkam Gorenja je uspelo brez pomoči uradnih sindikatov udariti po mizi – in ne glede na nekatera namigovanja o Bobinčevi skromni plači takoj doseči dvig minimalne plače na 540 €vrov in enkratni draginjski dodatek. Saj poznate tisto Mlakarjevo: Pubi usedmo se dol  - a vam je slabo jamra šef  - boš ti slab ratal če se ne usedeš v kot.

 

Ni probema:

 

Gorenje ima trge blagovne znamke, tehnologijo, inovatorje in kupce, in nenazadnje več kot pridne delavce in delavke.

 

Kaj pa ima Mura:

 

Nič od tega razen pridnih delavcev in delavk. Tudi oni so se uprli, in dosegli vsaj začasno mizerno socialno varnost na račun države se pravi davkoplačevalcev. Če pa jim bi še kdo pravočasno pojasnil kaj vse je treba prinesti na socialni center za enkratni denarni dodatek bi komu padla krona z glave? Inštitucije brez izjeme skrbe samo za svoje riti. Tako je ta zgodba komedija finita. Finito je anke komunizem, fašizem in nacizem. In anke socializem, na katerega koncu je rasla mlada garda Slovenske desnice. Morda pa zato tako radi kažejo prazno denarnico ker so rasli gor v času ko so bile zaradi hiperinflacije denarnice prazne. In še bolj bodo, če se bomo drsali kulturni boj. Delat je treba, dragi moji, in to trdo in trdno

 

Namig tedna

 

Zgodil se je še en črni petek

Naj bodo vsaj naslednji dnevi sončni

 

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Operacija čisti tokvin ( denarnica )”

 1. noah noah pravi:

  Sem že pri http://daretovblog.blog.siol.net/ napisal :lol: brez punta ne bo nič :lol:

 2. mijau pravi:

  Ne vem, za katere navijaš. (Žal v Ljubljani desnica nima večine) in (Da mi ne bo kdo očital, da zlivam gnojnico samo na ta desne…)

 3. lordwales pravi:

  Za nobenega ne navivam. Nisem politično opredeljen. Svetovno nazorsko pa sem levičar! Pišem pa z desno!

 4. vlatka vlatka pravi:

  Se lahko naučiš uporablati vejice pri svojem pisanju? :P :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !