Teater absurda tv nacinale ali je mogoče res že čas ko bi Pahor moral udariti po mizi?

 

 

Priznam, da je me je kar malo sram ko berem piar tv nacionale – nekakšno pridganje o javni morali oziroma družinski vzgoji. Pa nekaj na temo javnega interesa glede in okoli javne morale, da so oni to dolžni. Ja dolžni so res, predvsem davkoplačevalcem za zanič tv program.

 

Kot pri Bolnišnici Franji, ponosu nob ne bo nič dragi moji. Pop tv ima tako močno pravno službo, da bi se lahko tja pravniki z tv nacionale šli tja kaj naučit. Kmetija bo točno ob 8  - pa če se z tem tv nacionale strinja ali ne. Apek ne bo naredil čisto nič, ostali niso pristojni, tv nacionale pa je samo državna tv – o katere usodi bo odločila aktualna vlada oziroma Pahor.

 

Ker če bi bil jaz Pahor, bi udaril po mizi  - na tv nacinale bi poslal izredno upravo in tv Možine odslovil. Amen. Dokler se gre za neke igrice glede Hribarja in kulturnega boja – naj izvolijo saj večina tega tako in tako ne gleda. Ko pa se grejo bosti z kapitalsko vsaj 100 močnejšo zasebno televizijo, se bojim, da se ve kdo bo izgubil in kdo dobil. Varstvo otrok ureja kazenski zakon. Kar se pa tiče nekih zakonov o televiziji so na Kolodvorski prvi ki jih kršijo.

 

Še enkrat: Nič ne bo, ker najkasneje spomladi stari upravi poteče mandat, nihče na kulturnem ministrstvu, vladi in kar je še kaj takega ni tako nor da bo ta cirkus vozil naprej. Naj grejo delat zasebno tv Možino, kjer lahko po mili volji pridgajo cele dneve o morali in pohujšanju, tv državno pa naj puste državljanom. Tv Možina, to se sicer dobro sliši, a z Ameriškimi pravniki bosti ni najbolj zdravo.  In kaj je pravzaprav narobe z Kmetijo slavnih? Artur je pokazal tiča – pa kaj je to kaj takega – La Toya silikonske Joške -  Pa kaj je to spet kaj takega – malce taktiziranja, blefiranja in sočnega govorjenja – kot da naši vrli politiki vseh barv in nazorov ne kvasijo še močnejših – in na koncu nekaj ravsa ki je čisti teater in nobeden od ravsajočih nima niti najmanjše poškodbe. Mene ti pretepčki res ne spominjajo ne nasilje, kar se tiče pa otroške podzavesti ji bolj škodi sprehod mimo časopisnih kioskov. Tam je šele na kile pornografije!

 

In česa se tv nacinale ne zaveda, ne razume oziroma noče razumeti?

Da bomo sedaj to pogrošno Kmetijo gledali skoraj vsi, oglaševalci bodo drli na Kranjčevo in suhe Krave tv nacinale bodo še bolj suhe. Amen.

 

Namig tedna:

 

Gledanje Kmetije je manj stresno kot gledanje tv dnevnika ali tv odmevov tv nacionale. Državna televizija je last države, odgovorna aktualni vladi oziroma politiki, in je dolžna poročat objektivno, neodvisno in avtonomno. Ne sme protežirat nobene politične opcije. Nima nobene zakonodajne, izvršne ali sodne oblasti. Ne sme pisat nobenih pritožb glede in okoli programa zasebnih tv. Če je kaj narobe, imamo zato Apek. Seveda pa imamo pravico do zasebnih pritožb glede in okoli programa televizij na Apek. Ker do pohujšanja v dolini Šentflorjanski ni prišlo je edina nevarnost kmetije sms za glasovanje. Zato če cenite svoje otroke, jim blokirajte komercialne sms.

 

Pripis tedna:


Še kako prav je imel Cankar, ko je pisal Erotiko in mu jo je takratni Ljubljanski škof Jeglič skoraj vso pokupil. Ne vemo pa – če bi še živel  - kaj naredil glede kmetije? Če bi tako vneto pošiljal sms na pop tv kot je kupoval pogrošno Cankarjevo erotiko bi mogoče celo zadel kakšno vredno nagrado, z katero komercialna tv osvaja množice!

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Teater absurda tv nacinale ali je mogoče res že čas ko bi Pahor moral udariti po mizi?”

 1. noah noah pravi:

  Ja s čim naj pa udari :lol:

 2. Vanja pravi:

  a ti slučajno primerjaš Cankarjevo Erotiko s Kmetijo? Meni na Kmetiji golota sploh ni sporna, sporna mi je nagravžarija duha, ki jo promovirajo. In sporna mi je golota (ki z naravnim telesom nima nič skupnega), ki je povezana z marketiško tržnimi pristopi, in da jo kot takšno (goloto) zapakiramo otrokom.

 3. lordwales pravi:

  Odgovor obema:

  Noah: Z roko!

  Vanja:

  O tvojem zasebnem življnju res ne bi spraševal,
  toda kaj vse danes ni trgovina?

  Kar se pa otrok tiče –
  si prebrala ko sem pisal nekaj malega o bogati ponudbi sexs revij v kiosikih. Jaz bi tam začel.

  Sicer pa – kaj je narobe z kmetijo?
  Za 500 bruto €vrov tedensko bi tudi jaz šel če bi me povabili, ravno grebel se za kmetijo pa ne bi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !