Zakaj pa naj ne bi cvet Slovenske aforistike ustanovil društvo aforistov?

 

 

Pobudo dajem predvsem stalni ekipi Totega lista, kjer domujemo kritični in polemični Slovenski pa tudi čezmejno Slovenski aforisti. Drugje je plačljivih objav za cvet Slovenske aforistike komaj za vzorec če odštejemo Fredija v skupni četrtkovi prilogi regionalnih medijev tv okno! Kako je z Evgenom Juričem me še najmanj zanima – saj tako in tako ne sodi v krog Slovenske aforistike in je bolj hišni Dnevnika.

 

Trije smo dovolj – namen društva pa naj bi bilo druženje – in mogoče še kakšen skupni projekt, že to da se dvakrat do trikrat na leto čez vikend dobimo brez pre hudih formalnosti in oberemo do kosti aktualno domačo in tujo politiko in politike, pa še kakšno navržemo o družbenih temah…………………………………… To bi bilo to!

 

Aforisti smo neke vrste posebneži v pozitivnem pomenu besede,

Saj svet najraje upodabljamo v enem samem stavku. Definicija aforizma je sicer kapljica v tem našem svetu. Bistvo pa kritično in naostreno pa tudi malce besedno igrivo izražena kratka misel.

 

Nenazadnje imamo tudi aforisti svoje t. i. relaksacijske pravice  in prav dobro je vsake ene kvarte mahniti na Štajersko – ki je najboljša Slovenska regija. Posebno če tja zavije kakšen Primorec!

 

Kakorkoli že – pobuda je dana – na vas pa je odločitev.

 

Mail:

 

tomaz.svagelj@siol.net


Odgovorim vsaki in vsakemu!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Zakaj pa naj ne bi cvet Slovenske aforistike ustanovil društvo aforistov?”

  1. bojan pravi:

    Evo, Tomaž, društvo je tukaj, samo včlaniti se je potrebno. l.p. Bojč

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !