Ne cepite se proti ptičji in navadni gripi. Zakaj ne, ni potrebno preveč pojasnjevati!

 

Da cepivo proti prašičji gripi ni ravno nedolžna zadeva, je jasno. Sicer prvi resni zaplet mlajše upokojenke, ki je trenutno na intenzivnem oddelku Ljubljanske bolnice za infekcijske bolezni govori v prid cepljenju. Vendar pomislite, da je najboljša obramba proti ptičji pa tudi navadni gripi zdrav način življenja. Športanje, visoka telesna kondicija in izogibanje vsem vrstam poživil.

 

Bolj kot ste telesno pripravljeni – manj je možnosti da vas gripa napade. Če se ne greste cepit ste vsaj enkrat manj med potencialni kliconosci. Sliši se čudno, vendar resnično, najhitreje jo boste dobili če boste čakali pri dohtarju ali na cepljenje v kakšnih ozkih hodnikih.

 

Druženje z nakupovalci v nakupovalnih centrih je zaenkrat še varno, saj smo med nakupovanjem vsaj v največjih centrih dovolj narazen da nas kapljična okužba ne more prizadeti. Prašičja gripa se ne prenaša po zraku na razdaljah večjih od nekaj metrov! Nasploh je vsa ta cepilna psihoza glede in okoli prašičje gripe nepotrebna. Podobno je bilo pred leti zaradi ptičje gripe. Nastradalo pa je v glavnem vse kar frči in leti. Ne bom trdil, da nas prašičja gripa ne more napasti. Trdim da je vsa ta cepilna psihoza nepotrebna in tistih 7 Evrov raje porabite za kaj bolj pametnega.

 

Športajte in ne bo težav. Aktivno življenje je najboljša obramba proti vsem boleznim. Ambulant in ozkih hodnikov pa se izognite kolikor je možno daleč. Ker so lahko zapleti po cepljenju hudo resna zadeva. Zato ker od tega tamifluja ima edina korist Svetovna multinacinalka. Najbolj ji pomagate da se ne cepite. Nasploh je z zdravili oziroma farmacijo tako da je najboljše zdravilo zdrav način življenja  športanje in sex. In omejitev branja novic o ptičji gripi. Če mi kaj težko sede je da mi na dopustu začno ob 10 zvečer pridgat o novi okužbi z ptičjo gripo. Nasploh pa se naše zdravstvo veliko preveč ukvarja samo z sabo ali z drugimi besedami: Premalo z fizkulturo, preveč pa z nepotrebnimi zdravili. Pa nam kdo garantira da nas bo ta Tamiflu res ozdravil pred ptičjo gripo? Tega nam nihče ne garantira. V vsaki škatlici Tamifluja je pravni poduk da Novartis ne odgovarja z ničemer.

 

Namig tedna:

 

Migajte pa ne bo težav. Športajte, sexsajte in čim manj mislite o ptičji gripi. Ker v tisti vrsti pred medicinsko sestro kjer ste manj kot po metra narazen je velika možnost da se z ptičjo gripo okužite

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Ne cepite se proti ptičji in navadni gripi. Zakaj ne, ni potrebno preveč pojasnjevati!”

 1. anna pravi:

  točno to!

 2. lordwales pravi:

  kaj je bolje:

  Se cepiti, in trepetati pred komplikacijami, med drugim tudi pred paralizo

  ali

  se ne cepiti, in trepetati pred morebitno okužbo

  ali

  se izgogibati mest – kjer se lahko potencialno okužimo?

  Odločitev je vsekakor vaša………………………………..

 3. lordwales pravi:

  In vaši komentarji?

 4. drmagnum drmagnum pravi:

  Sedaj že osmo leto je moje najboljše in edino zdravilo za vse oblike mogočih okužb uživanje mešanice cimeta in medu.

 5. lordwales pravi:

  Takoj podpišem ta komentar!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !