Izjava tedna lady Justine – Trst ni več naš

 

 

 

 

Izjavljam, da nisem tak osel, da bom plačeval za ogled tretje razrednega kratko metražca z Naslovom Trst je naš.  Živa Provokacija! Trst je bil naš, zdaj je italijanski. To je dejstvo!

Prispis:

Upravi Kosovelovega doma in avtorjem in igralcem tega dokumentarca, ki nikakor ni v smeri sprave z Unijo Istranov oziroma Ezuli iz Trsta, čeprav jim je težko oprostiti romanje in provociranje v Lokvi pri breznu Golobivnica prišepnem, da bo Trst tudi leta 2010 še vedno Italijanski, pa če se bo v Sežani provociralo ali ne, strinjalo ali, izvajalo kulturni boj ali ne.

Dopis:

Vsaka stran ima pravico do svoje resnice. Resnica je tudi ta, da smo sedaj Evropa brez meja. In da je eden od producentov tv nacionale, ki zanesljivo ni na Gojčevi strani. Zato Gojcu in Company predlagam da nehajo provocirat, v Kosovelov dom pa naj pripeljejo vsebino, ki je temu hramu kulture primerna.

Kar si najmanj želimo, je zborovanje Masimiliana Lacoste in njegovih pred Kosovelovim domom.
Vsem akterjem tega dokumentarca predlagam branje Italijanske ustave in povzetkov vseh treh mednarodnih pogodb do Italije Pariške Londonskega memorandama in Ozinskih sporazumov. Predvsem pa je taka provokacija žalitev Italijanske ustave. Ne glede kakšen odnos imajo do Slovenske majšine, smo trikrat podpisali da meje ostanejo take kot so. In zdi se mi, da posodobljeni Ezuli iz Trsta nič več ne kričijo tera nostra. Predvsem pa je nivo tega kratkometražca podn

Toliko

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Izjava tedna lady Justine – Trst ni več naš”

  1. bimbo pravi:

    Filma nisem videl, a po tistem, kar sem ujel o njem, se zelo strinjam z napisanim. Tudi v demokraciji obstajajo določeni tabuji oziroma zapovedi ravnanja in vedenja. Če gre za krvave dogodke iz ne tako davne preteklosti, da še opažamo umirjajoče se zamahe njihovega repa, se je toliko bolj treba oprijeti omike in srčnosti.
    Je pa hujskaštva dandanes že tako razširjeno, da verjetno marsikdo sploh nima več pojma, kje je meja med neškodljivim pobalinstvom in bolj resnimi zadevami.
    Toliko pa jaz. In hvala za zapis. Zdaj vsaj vem, da sem morda zmešan, a da nisem edini. :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !