Kdaj ženska reče o moškemu njenih sanj: To je najlepše – kar se mi lahko zgodi v življenju?

 

Ljudje smo pač taki, da radi kar naprej sestavljamo kot puzle inventuro svojega življenja. Del življenja pa je: Se srečno zaljubiti, izkazati ljubezen, prvič podreti žensko svojih sanj ( gledano iz moške perspektive ) in raj je tukaj. In ta raj traja do trenutka, ko najdražja ( na Koruzi ali pa poročena ) reče najdražjemu:

 

Dragi, a veš da sem zanosila, sem noseča?  Pričakovano ali ne, načrtovano ali ne, z celo ali počeno gumo -   najdražjemu za nekaj minut vzame vse govorne sposobnosti. In ko po nekaj minutah uspe spet zajeti sapo -  svoji najdražji čestita, jo nežno objame in potreplja po naraslem trebuščku! Skoraj raj. Naslednjih nekaj mesecev ko najdražja nima pretiranih zapletov zaradi nosečnosti v nekem visokem razpoloženju. Minejo še poslednji meseci do poroda, večje komplikacije in zapleti – pogostejše obiskovanje ginekologa – in vesel začetek: porod! Minejo še tisti trije dnevi ko je najdražji veselo objet z prijatelji zelo v rožcah ( še prej pa je trezno prisostvoval porodu in imel večje psihične težave kot najdražja ki je rojevala v bolečinah ) in nato vesel prihod najdražje z naraščajem v rokah. Vesel začetek in najdražji spet globoko zajame sapo. Visoko razpoloženje traja najkasneje do prvega zbujanja zaradi dojenja in joka otroka. Najdražji je solidaren – spi v zakonski postelji skupaj z najdražjo, otrok pa je kakšen meter proč v zibki. Pa čeprav mu nekaj govori, da bi vzel kovter in povšter in šel v sosednjo sobo mirno odspat noč. In tako v veselem razpoloženju  - nič več visokem pričakajo prvo jutro z otrokom. In tako vsa naslednja do kašnega otrokovega 10 leta ko gre prvič sam od doma v šolo v naravi, z skavti ali taborniki. Če sta povrečna Slovenca, se temu veselemu dnevu pridruži še en in ker sta še mlada, in poskočna, je razlika kašne 2 do tri leta. Zgodba povprečnega Slovenca in Slovenke. Vmes še na šiht, zidanje hiše, kronična utrujenost in neprespane noči se množe! Zakaj pa sta hitela – da ne bi kaj zamudila?

 

In tako pride trenutek, kot nemočna in kronično utrujena obsedita z otrokoma – dojenčkom in kakim 2 do triletnikom pred wc nakupovalnega centra, in skrušeno ugotavljata, da je bilo res lepo ko še nista imela otrok in čas samo zase in za svojo ljubezen? Otroka ju čudno gledata za hip obmokneta in nič jima ni jasno. Kaj pa naj jima bilo? Lahko v tem trenutku še reče ženska o moškem njenih sanj:

To je najlepše -  kar se mi lahko zgodi v življenju?

 

Namig tedna:

 

Človek da normalno funkcionira rabi 8 ur čim manj motenega spanja na noč. Kako pa je, ko se ima majhne otroke, vedo vsi ki so jih imeli ali jih imajo. In pravzaprav zakaj so tako hiteli? Da kaj ne bi zamudili? Človeštvo bo letos doseglo psihološko mejo 7 milijard. Je res radost imeli več kot 2 otroka in kriviti državo, da da premalo za vzdrževanje? Ali se ni bolje držati protestantskega načela imej jih toliko kolikor si jih sposoben vzdrževati?

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Kdaj ženska reče o moškemu njenih sanj: To je najlepše – kar se mi lahko zgodi v življenju?”

 1. noah noah pravi:

  Še boljše bi bilo,če bi država poskrbela,da bi državljani imeli toliko otrok kot si jih želijo s tem,da bi dobili delavci tako plačo kot si zaslužijo :lol:

 2. lordwales pravi:

  Pobožna želja!

  Že Kenedy je ugotovil:

  Ni važno, kaj država naredi za vas,
  važno je, kaj vi naredite za državo!

  Se pravi – dragi Kamper če si sami ne bomo pomagali -nam niti bog ne bo.
  ne glede kolko otrok si državljane naše male ponosne Kokoške žele -
  So potrebni kompromisi – posebno finančni se ti ne zdi.

  Kolliko otrok imeti – toliko kolikor si jih sposoben preživeti.

 3. Plujem Plujem pravi:

  Vsekakor zagovarjam, da imamo toliko otrok, kot jih lahko vzdržujemo. Ostalo je neodgovorno. Sploh če čakamo, da bo država kaj naredila.
  Vem, da jih večina živi točno tako, kot si napisal. Sicer otrok še nimam, si pa materinstvo predstavljam drugače, kot si opisal. Predvsem z več smeha. Pa z dobro voljo. Na naslovno vprašanje, pa tudi ne morem odgovoriti, ker the one še ni ob meni. :) Bi pa iz glave lahko rekla, da bi to bila ljubezen.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !