Povejte mi en primer, da sem osel, In razložil vam bom tisoč primerov, Zakaj sem pameten

Stavek, slogan ali parola – ki bi še najbolje veljala za Slovensko politiko. Katere koli barve, nazora in prepričanja. Definitivno je Slovenska politika prešla iz Konja na osla, pa naj bo izjava mladega Jurija da bo težko glasoval za novo občino Ankaran ali pa famozne poslanske plače poslancem leto dni po prenehanju mandata. Poslanski privilegiji so bili in bodo žal ostali.

 

Medtem ko moramo navadni državljani trikrat obrniti vsak €vro  - in nam poleg vsak mesec skoraj praznega trr računa ( nekateri imamo tudi prihranke a večina ne ) ostaja sex sproščanje, tv nacionale in večne obljube naših vrlih politikov. Naši vrli poslanci pa bogovsko plačo, poslansko ki znatno presega povprečno Slovensko plačo, za katero vemo da popolnoma zadošča za spodobno življenje. Oni pa kar 4 do 5 več? Z čim so to zaslužili, ko nas mesece fopajo z svojimi medlimi odločitvami, ko pa je treba priviti davčni vijak so pa zelo složni? No ja, ta levi nam dajo 2 jurja več neobdavčenega – a kaj to pomaga ko pa na drugi strani dvignejo trošarine, ekološke davke in kar je takega veselja. In ljudstvo naj se veseli, česa pa, iz meseca v mesec.

 

Če k temu dodamo skoraj zastonj kosila v parlamentarni restavraciji – ki jim ni kos nobena restavracija nakupovalnih centrov, čeprav tudi tam ni pretirano drago – lahko rečemo le dragi vrli poslanci:

 

Samo eno leto preživite z minimalno Slovensko plačo, vmes se izobražujte pod mentorstvom Gospe Ernestine Rožmanove in vaša stilska preobrazba bo popolna. Če boste imeli po enem letu še prihranke potem vam ljudstvo lahko še postavi spomenik! Kako preživeti je sicer glagol, preživeti z poslansko plačo pa res ni težak problem. I ja bi to radio – popolnoma zadovoljen bi bil z že letno poslansko plačo? Kdo pa ne bi bil z takim darilom z neba zadovoljen? Dobro, nekateri imamo še drugo in tretjo službo, nimamo otrok, sitne punce ali žene – smo pri starših itd. Pa gre!

 

In ko potem bereš ta desni poslanec ne ve kaj so to položnice nas kar malo položi. Tudi jaz ne vem, kaj so to položnice odkar imam trajnike, a bog ne daj da nimam kritja na trr računu na dan plačila.

 

Namig tedna:

 

Lep primer poslanske neučinkovitosti koalicije je nov zakon o rtv.

Ne samo da še mesece ne bo sprejet, kar bi še razumeli, saj ga mora predebatirati ljudstvo niti vodstva tv nacionale ki deluje proti nacionalnim interesom te države ne more odsloviti. Zaradi mene te kozje molitvice in moralne pridige gonijo vsak večer, me to sploh več ne moti  - ker tv nacionale ne gledam v prime time.

 

Državna tv ki je trobile ene desne stranke ni javna še manj pa državna televizija. Rabimo politično neodvisno televizijo kar bo sicer težko a bo tako moglo biti! Rešitev je sekularizacija nacionalne tv in omejitev cerkvenih tem. Nenazadnje smo sekularna država se vam ne zdi? In še kako prav ima Ernestina Rožmanova v svojih večernih izpovedih. Prav tako nacionalna televizija ne sme biti trobilo leve opcije. Upamo lahko da bo naš Pahor končno udaril po mizi. Ker ta mehkobnost ne vodi nikamor.

Predvsem na čelu programskega sveta ne sme biti ne desno ne levo orientiran ideolog. In vsa ta zgodba z kmetijo na tv nacionale pa je res šla čez rob……………………………………………………………………………………………………

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Povejte mi en primer, da sem osel, In razložil vam bom tisoč primerov, Zakaj sem pameten”

  1. noah noah pravi:

    Res niso osli,da bi se preživljali z minimalno plačo :lol: saj se niso prigrebli v parlament zato,da bi stradali :lol:

  2. lordwales pravi:

    Strinjan se z tabo – res niso osli. To je resnica.
    Za minimalno plačo naj dela ljudstvo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !