V penzijo z berglo in kaj ima z tem veseli december

                  

 

Predloge najboljše vlade samostojne Slovenije je sicer treba brati nekoliko z rezervo, saj še niso sprejeti, toda ta o 65 letih za polno penzijo in 60 za minimalno je močna. Premočna. Ponižanje za najbolj zveste volilce in volilke socialnih demokratov in ostalih levih strank, ki sestavljajo koalicijski četvorček ki nam vlada. Razumemo, da je vladna finančna blagajna prazna, da je proračunskega deficita če smo prav prebrali skoraj za 2 milijarde. Razumemo. Ne razumemo, kateri osel če se lahko tako izrazim, pa naj mi tega osla oproste, izmislil ravno teh 60 let za polno penzijo za ženske in 65 za moške. Tukaj bi morali sindikati odločno udariti po mizi pa tudi naš vrli premie Pahor če je že očistil kopačke. Razumemo da socialističnih 60 let za moške in 55 za ženske ne kako ne zdrži, pa dajmo polovičko. Za moške 62 in pol, za ženske pa 57 in pol. In niti dneva več!

Nenazadnje ni problem navadnih delavcev in delavk, ki v večini sestavljamo delavsko rajo deficit in suficit državnega proračuna. Prišparat se da marsikje, največ pa pri popolnoma nepotrebnemu patritizmu oziroma Korlovih pregrešno dragih avtobusih. Da ne bi preveč razglabljali o tajkunih in previsokih menedžerskih plačah v državnih podjetjih. To dvoje je sicer šlo na vajeti vendar vladni uradniki ki merijo vatle okoli in glede let za penzijo ne popuščajo. Bo prej popustil Slovenski delavec in delavka?

Razumemo, da moramo več in bolje delati, ne razumemo pa zakaj kar naprej za minimalno plačo, medtem ko vrli menedžerji imajo kljub vsem nižanjem še vedno sanjske plače. Lahko damo svoje finance na  vajeti, pa nam kljub temu mesečno zbezljajo. Prišparat se da, če se na široko ognemo trgovinam, v bifeje in gostilne pa večina ljudstva tako in tako ne zahaja več. Razen aboniranih ljubiteljev rujnega in kar je temu podobnega.

Vsekakor penzija nam draga so kot kaže vsaj za sedanjo delovno rajo so prej gradovi v oblakih, kot gvišen denar v žepu. Za tajkunske polome pa ja ne bo delavska raja plačevala, se vam ne zdi? In če je teh 65 oziroma 60 let vladni bumerang za tista 2 neobdavčena jurja za dvig neobdavčene dohodnine za minimalne plače se tej državi res črno piše. Ne glede na vse črne penzijske obete pa se vam na starost nekoliko svetlejše piše če boste €vre namesto za novoletna darila vložili v rentna in depozitna varčevanja. Slovenske banke so še vedno trdnejše kot nekoliko preveč obljub polna najboljša vlada samostojne Slovenije, ki se trudi, pa se velikokrat preveč utrudi. Kje so že vse tiste obljube Pahor o odgovornosti za spremembe?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “V penzijo z berglo in kaj ima z tem veseli december”

  1. noah noah pravi:

    Denar je,samo prav ga je treba razporediti :lol:

  2. lordwales pravi:

    To se Kamper sliši znano, vendar je od teorije do prakse še dolga pot.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !