Zimska pravljica in zimske deklice

 

 

Dragi moji, sladki so ti po novoletni nakupi, kakorkoli že v omari so še eni šulni ( čevlji ) za neverjetnih 15 Evrov. Kaj bom z vsemi temi pari čevljev ne vem, vem pa da bo zima še dolga. Snega bo obilo, glede na najnovejše neuradne podatke rojstev malo manj obilo, a več kot v vseh osamosvojitvenih letih na letnih nivojih.

 

Nekako mi ne gre iz glave tisti njen živjo, a zberi se: kaj če je poročena ali ima fanta? Je res to kar iščem, bojim se da ne. Bolj me vleče na dopust, naslednji teden nobenega bloganja. Še ga bo metlo, še bodo škripali čevlji po mehkem pršcu in še bodo in bomo Slovenci in Slovenke plačevali za pregrešno drago smučanje. Še bomo pričakovali – dočakali pa približno isto kot lani. Če se lahko malce pohecam: Glavno da slabše ne bi bilo, ker vsako poslabšanje je negacija napredka. Je pa zanimivo pri tem napredku: Pri karieri očiten, pri ženskah ki jih trenutno ne iščem pa nobenega. Važnejši so topli štunfi, znamke se ne sme povedati, pa ti Kitajski šulni so zadetek v polno kot se reče. Z mucko v notranji strani da te cel dan ne zebe. Bomboni moje najboljše banke obetavni, dvig najbolj donosnega Slovenskega vzajemnega sklada poezija, ostalo pa že bo.

 

Skratka Slovenci in Slovenke radi drsamo, in včasih tudi nadrsajo, sem in tja pa nas tudi nategnejo na suho. Veliko je te dni govora o nekakšni suši – ma kakšna suša neki, vse nakrokrog en sam sneg. Prišparaš pri fitnesu  - rabiš samo eno telovadno orodje  - lopato deluje pa na polavtomatski način. Po eni uri lopatanja sicer doživiš razsvetljenje, a že en čaj in bližina radiatorja to evforijo prizemlji. Na srečo nimam ne avta ne vozniškega, tako da preklinjanja na te teme odpadejo. Vlak pa vozi tudi v največjem snežnem metežu. Kljub vsemu me še ni zametlo. Dobro se je zastonj greti te zimske dni v nakupovalnih centrih in knjižnicah. Tam vsaj pri gretju ni nobene recesije. Trgovski centri vsaj ta teden po praznikih bolj ali manj samevajo – čeprav današnje reklame napovedujejo gužvo. Saj tako večine stvari ne nakupujemo zato ker jih rabimo, temveč zato ker so pregrešno poceni. Začenja se novo davčno leto. Največja napaka je tik pred novim letom prodajati delnice in vzajemne kupone. Tako pa bo vsaj eno leto mir pred davkarijo če odštejemo dohodke lanskega leta. In lahko sem ponosen: V kraj mojega naslednji teden dopusta prihajata naš Pahor in njihova Jadranka. Čeprav bi bil bolj primeren kraj pri Joškotu v Dragoniji.

 

Namig tedna:

 

Stvari gredo na bolje, tisti živjo pa lahko interpretiramo in analiziramo. Oboževalke so bile, so in bodo. Slika je posneta 1 januarja letos na Napoleonovem mostu v Branici. Vreme obup. Na sliki pa je pišoči

 • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Zimska pravljica in zimske deklice”

 1. vlatka vlatka pravi:

  Zanimiv tipček si, Lord.
  A zakaj tako malo samozavesti v tebi? Ko pa imaš celo bogastvo…
  Odpri se. Povej kaj želiš.
  Saj ni tako hudo….
  V tebi je polno ljubezni. Prepusti se ji. In imej odprte oči.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !