Življenje je lepo – zakaj si ga ne bi še polepšali

 

 

Življenje je lepo, dragi moji, čeprav se nam naši plani radi zaplanirajo. Tudi če imate trenuten občutek, da je vaša situacija brezizhodna  - se vam utegnejo odpreti kakšna vrata. Ob misli na najbolj znan Felinijev film Dolce Vita je vse okoli nas cukrasto in polepšano, a v resnici ostaja realno.

 

A ko sami zmoremo prvi korak, so vsi nadaljnji lažji. Standardna fraza ki asociira na ta stavek je: Kje smo bili vsa ta leta? Ravno hiteli nismo, do letenja imamo še vedno strah, a strah je zunaj votel noter ga pa nič ni. Ima nas da bi šli čez planke nekam daleč proč od doma, v oddaljene tropske kraje, a kaj ko se vsak paradiž prehitro konča. In če smo še v klubu ne voznikov in ne imetnikov vozniškega je včasih tudi obisk sosednjih vasi in hribov misija nemogoče. In če temu pridamo vsem znano apatijo in status quo -  začinjen z vsaj za zamejce tako značilno frazo denarja ni potem lahko kaj hitro pademo v depresijo če se ne znamo prej pobrati.

 

A vsak come back zahteva pokončno držo, pač v stilu cagav fant nikoli ni pri ljubici spal. Res se ni za zgledovati po življenju zvezdnikov, starlet in glasbene smetane, marsikdo v tej dolini Šentflorjanski je lahko več kot zadovoljen če se lahko posladka z sladko smetano. Če sladke ne mara pa z kislo. Po želji. Da v resnici ni vse tako črno če zanemarimo kilometre ki nas vodijo do cilja, parametre in ostale metre. Pravijo da ko se zaljubimo, čeprav smo ta trenutek do tega še vedno nekoliko oddaljeni, živimo v nekem paralelnem svetu. Ali pa se nam samo zdi tako? Ljubezen vse naokoli nas, mi pa še vedno sami? Če samo čakamo da bo kaj padlo z ljubega nam neba bomo še dolgo čakali. In če temu dodamo še neke krize vrednot, kreativnosti in nam ljubo lenobo je čas za spremembo. Stilska preobrazba? Tudi če se v Armanija oblečemo smo karakterno isti. Enaki. Samo da spet ne pademo na tako značilno za naše kraje frazo: Ni upanja, ni možnosti, kriza je? Na tako znano krizo vrednot najlažje pozabimo če jih v sebi in nam dragi osebi ponovno najdemo, a na čudeže ne smemo čakati, razočaranja so pač del tega sveta. Z glavo skozi zid res ne gre, nikar ne pričakujmo preveč, zadovoljni pač bodimo z malim. Pa mogoče se potrudimo biti malce bolj prijazni, sebi in ostalim. Pa naj bo to obisk oddaljene žlahte, zarjavele ljubezni ali pa samo simpatije, ali pa povabilo na pijačo starega frenda. In nikar ne hodite okinčani po ulicah na Valentinov dan kot cvetličarna, parfumerija in čokoladnica skupaj. Ona bo prej in potem, pa tudi na Valentina dan cenila vašo prijaznost, zvestobo, iskrenost, pozornost in drobna presenečenja, pa seveda nikar ne pozabite na njen rojstni dan – na ta dan si vzemite prost dan in izklopite mobitele. Saj ni treba veliko, da ste srečni, verjetno lažje v dvoje kot enoje, a zadeve je pač treba prepustiti toku. Skratka bodite to kar ste.
Tudi ljubezen bo ko bodo amorjeve puščice priletele na prava mesta.

 

Namig tedna:

 

Ni hujše kot razočaranje po prekinjeni ljubezenski zvezi. Takrat je kot da bi se podrl svet. Zato: Vstanite svet vas še vedno čaka!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !