Svoboda še kaj velja?

Seveda velja, dragi moji, še kako velja. Sem kaj prizadet, ker sem še vedno samski? Prav nič, niti malo. Pa zakaj bi morala moja kariera trpeti če se sem se že zanjo odločil? Saj zanjo trdo delam vsaj 10 let, trda je ta tipkovnica.

Imam pač neke kriterije, pričakovanja, zahteve, na nekih normalnih osnovah, mobitel se mi zdi nekaj takega kot žepni robec, poklicati z njim nekoga ki ga v življenju nisi videl pa najmanjša težava. Ne skrivam svoje identitete. Sem javna osebnost. Bolj kot se pojavljam v medijih, več oboževalk je. Te so bile, so in bodo. Če pa ne verjamete, poglejte komentarje na obeh mojih blogih. Vsaj 50 % je ženskih.

Seveda sem daleč od tega da bi bil med 1000 najbolj znanimi Slovenci. Pravzaprav si niti ne želim tega. Vem da sem kreativno medijsko in literarno začel na dnu, kar je predpogoj za vsak vzpon na vrh. Trdo delam.

Lahko bi trdo delal v intimnem smislu kot večina, in na vsakih nekaj let preživel tisti dan v porodnišnici v veselem pričakovanju. Pogovarjal z svojo drago o previjanju plenic in otrocih, komaj našel čas za pisanje, še težje pa mir, bil velikokrat na koncu z močmi, živci, denarjem, upanjem in partnerskim odnosom. Hodil na nedeljske izlete, med tednom in še za vikend pa delal do daske da bi lahko preživel družino? Nič nimam proti ljubezni, a za božjo voljo lepo počasi, se mi za naraščaj res mudi? Lahko jih imam tudi v Cavacovih letih. Mogoče mi bodo rekli, ko jih bom šel iskat v vrtec dedi. Pa me to niti ne moti. Tudi to da bom že z berglo skakal okoli ko bodo moji otroci imeli unuke me ne moti.

Še najmanj pa me moti da sem veselo samski. Svoboda še kaj velja? Koliko romanov lahko še napišem, dokler bom samski?

Po drugi strani pa mi aferice povzročajo sladko bolečino. Vse te
slike, spomini in kako je bilo lepo. Mogoče mi bo z pisanjem res uspelo, presegel bom 100000  izvodov naklade, prevajali me bodo, zaslužek pa varno na depozitne vloge. Vsaj večina.

Takrat se bodo šele lepile name. Kot avtorja Michaela Videk najbolj poznanega po uspešnici Čudoviti pasji časi. Vsaka pa bo pričakovala otroke. Mislim da ne bom rekel ne. A vzel si bom čas. V projekt družina bom šel z prihranki. Z dvemi golimi žepi res ne.

Do takrat pa je dobrodošla ena, ki bo v podobnem razmerju kot Romana z Zvonetom Šerugo. Ker ena od mojih sanj je tudi dokumentarni film poleg novinarstva in literature. Moja potovanja pa bodo omejena na Evropo. Do takrat pa bom užival v svobodi.

Saj še kaj velja?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !