Vse se vrača, vse se splača!

Dragi moji, začel se je nov teden, ki marsikaj obeta.

Prijateljsko ali ne, novica ki je sigurna:

Trgovci vse dajo skoraj zastonj, samo še plačati je treba!
O mednarodnem dnevu potrošnikov, Titovi štafeti in zgoraj brez tokrat res ne bi.

Bi pa o vračanju, tudi ljubezenskem.

Z ljubeznijo je pač tako, ko si je največ želimo, takrat sigurno ostanemo sami. Pa kaj je to kaj takega? Svoboda še kaj velja?
Velja, o tem ni dvoma. Dvom pa se porodi, ali samski moški res rabi samsko žensko, ali bi bilo bolje poskusiti z vezano?

Že vidite težave na obzorju? Kot vezana trgovina – kava je če zraven kupite še čezvo. Made in Yugoslavija. Bilo i prošlo.

Opicanjeni v nulo. Na vogalu čakajoči. 15 minut že mine. Nje od nikjer.  Prav zaradi  nje ste se danes že drugič stuširali, če ne bi bilo nje bi se pred dvemi dnevi. Morali ste kupiti novo srajco, suknjič in nove kavbojke. Salonske čevlje. Pol ure ste jih drgnili in glancali z globinom in krtačo.
Mine še 15 minut. Nje še vedno ni.
Vi pa še vedno potrpežljivo čakate.

Če si česa dragi moji vsaj naslednje pol leta ne želim je to randi.
Tisto zgoraj je seveda parodija, meni osebno se take stvari niso dogajale. Lahko pa se bi mi. In poleti mi hvala bogu vsaj še letos ne bo treba gledat morja, masovnega turizma in norčevanja iz našega Evra. Ostajam pri tem kar imam. To zadostuje. Ker svoboda še kaj velja?

Kje piše da samski moški ne more biti uspešen, kreativen in srečen. Gre lahko sam kamor hoče, kamor mu srce poželi.

Je sam sem svoj šef. In nobene ni treba čakat. Z nobeno se prepirat. Z nobeno iskat kompromisov. Z nobeno načrtovat družine.

Ker svoboda še kaj velja?

Brez ženske je sicer težko, a z njo še težje. Zato to zadevo dajem za pol leta na stand by. Preveč imam drugega dela dragi moji – roman je treba napisat do poletja.

Prav gotovo pa boste cenjeni bralci mojega bloga prvi ki boste to izvedeli, in knjigo lahko direktno naročili. Takoj ko bo napisano, gre v lektoražo, potem pa k tiskarju.

In prav vi boste samo klik daleč od mojega drugega romana Moja Mala Kazame. In prav ste slišali. Napisal jo bom jaz, se pravi bom tudi kasiral jaz. Zakaj pa bi to počeli drugi? V tem ne vidim nobene potrebe, še najmanj klanjanju društvu Slovenskih pisateljev ali lokalni ljubiteljski kulturi. Oni naj veselo sklanjajo naprej, jaz pa bom Mojo Malo Kazame veselo pisal naprej. Še polovica!

Namig tedna:

Sem sam svoje sreče kovač.

Ker svoboda še kaj velja?

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Vse se vrača, vse se splača!”

 1. tami pravi:

  a to je tista knjiga, ko si jo že en konec na locutiu objavil?

 2. lordwales pravi:

  Točno tako!
  Samo da je zdaj napisanih že 5 poglavij.
  Cena romana bo maksimalno 15 Evrov.

  Še prej pa moram napisati manjkajočih 5 poglavij.

  http://www.locutio.si

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !