O kulturi in krizi vrednot

Kultura naj bo, dragi moji, kmalu nam bo gospodarstvo šlo po gobe, kulturo pa bomo še naprej slavili. Mogoče zelo obroben dogodek: Revije 2000 ni več, menda zato ker jim je Ministrsko za kulturo ukinilo subvencijo. Na razpis za sredstva pa se niso hoteli prijaviti. Z drugimi besedami jim ni všeč politična krajina v Sloveniji.

Časi verjetno niso najboljši za desne medije, desne politike, desne intelektualce, desne politične analitike in krščanske vrednote. A priznajmo pošteno: Časi so težki, komaj shajamo iz meseca v mesec. In potem naj bo ukinitev revije 2000 novica? Če ni bila ukinitev Slovenskega programa pred leti na Bbc potem je ta novica ne novica.

Za vse medije v tej državi so enaki pogoji so financiranja na ministrstvu, samo prijaviti se je treba. Če pa tega ne zmorejo, potem pa naj jim bog pomaga. Težko je pisati o literarni reviji desne provience ki je v življenju nisem imel v rokah. So pa točne besede odhajajočega urednika: Nihče je ne bo več urejal zastonj.

Da pa Slovenski desnici ob črni tv nacionale kakor se je pošalil Vinko Šimek ne gre slabo zgovorno pove že ponedeljkova politična oddaja Polemika:

Več kot očitno je pro desničarska. Ne vemo še, kaj bo Slovenska desnica rekla na vpletenost v afero Orleška gmajna? Bo pometla pod preprogo? Pred izgubljenimi volitvami je imela veliko časa za pisanje Novo dobnih pravljic o Hudobni Barbiki in 7 palčkih v brezplačnikih Ekspres in Slovenski tednik. Pa očitno to ni prepričalo volilcev da bi volili ta prave. Očitno so bolj verjeli levim. Ki so namesto obljub le nekaj naredili za ljudstvo. Ljudstvo pa bolj ceni višjo splošno dohodninsko olajšavo in kakšen Evro več v žepu se mi zdi, kot puhle obljube o raju na zemlji? Kakšen raj imamo, pa ni treba preveč razlagat. Zato je ulinitev revije 2000 novica brez teže.  O tej novici brez teže poroča samo Demokracija. Vsak od nas, ki piše za medije pa se najprej pozanima če honorirajo. Če, se pošilja, če pa ne se piše blog.

 Namig tedna:

Kmalu bodo gobe in šparglji, tako da nam vse le ne bo šlo po gobe, se mi zdi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !