Nune res lahko uzgajajo otroke?

Hvala bogu da smo sekularna država, kjer je religija jasno ločena od države, in je nunska vzgoja mladine prepovedana z ustavo. Šolstvo je pri nas lahko samo posvetno, uključno z veroukom, ki mora biti v okviru cerkve. Dopuščene pa so zasebne šole z 85 % državnim financiranjem, tudi z religijsko vzgojo. Tako Slovenska ustava in zakoni.

Zakaj pa potem Slovensko pravosodje poklene pred Italijanskim, v primeru Italijanska država oziroma biološki oče proti državi Sloveniji oziroma biološki in skrbniški materi 13 letnice pred Okrajnim sodiščem v Slovenski Bistrici?

Volja 13 letnice, nesporne Slovenske državljanke je nesporna. Izročanje Slovenskih državljanov drugi državi proti njihovi volji je proti ustavno in tega Slovenska ustava ne dovoljuje razen v primeru kaznivih dejanj. Se pravi je izpodbojna tožba biološkega očeta 13 letnice nična. Zakaj pa se njen biološki oče sploh tožari: Če nima namena skrbeti zanjo? Da so nune primerna oskrba za mladoletnike dvomim, vsaj glede na njihovo razumevanje sveta. Otroci rabijo starše, in najmanj krivi če med njima zaškripa. Vso pravico se imajo odločit, pri komu bodo živeli in tukaj ni neke filozofije. Birokratsko po črki paragrafa, na to temo je kar nekaj humoresk napisal oče legendarnega Ježka Fran Miličinski, sodnik višjega sodišča v Ljubljani in Stola sedmerice v Zagrebu. Sodniki ki vodijo in razsojajo v tem primeru bi že na začetku morali vedeti, da z te moke ne bo hruha, ker na nune res ni za prisegat. Deklica pa bo tako in tako ob prvi priložnosti pobegnila iz zamrežene vzgoje. Kako pa je z temi nunami  – naj si sodniki Okrajnega sodišča pogledajo zelo vzgojni film sestre Magdalenke. Njihova vzgoja z palico in tepežem da ne omenjamo še  psihološkega mobinga verjetno ni najboljša reklama za deželo Javorjevega lista Kanado?

Deklica jasno ne bo šla nikamor iz Slovenije, tudi če bo do primera izvršbe prišlo. Se bo pač zgodila ulica. Bo spet pokleknila pravna država? Bo spet civilna družba reševala nekaj kar naj bi rešila pravna država. Suženjstvo pa če se prav spomnim je bilo ukinjeno že sredi 19 stoletja. Nunska vzgoja? 13 letno deklico bo še naprej vzgajala sekularna državna šola pred katero ponosno plapola Slovenska in Evropska zastava. Živela pa bo tam kjer je najraje – pri mami. In prav nobene potrebe ne bi bilo da bi ta zgodba zaokrožila po medijih – če bi sodniki ki so prejeli to izvršbo ravnali človeško ne pa po črki paragrafa.

Ni že v ustavi zapisano da je Slovenija država slovenskih državljanov? Potem naj se država bori za lastne državljane in naj ne poklene pred nobenim tujim pravosodjem. Zlati pa ne pred Italijanskim

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Nune res lahko uzgajajo otroke?”

 1. paxman pravi:

  Zblojeno, da pojma nimam, kaj hočeš povedat.

 2. janko pravi:

  A samo NUNE tepejo otroke ? Neumnost, da ne moreš večje napisati – vse v stilu LSD in ZAHEC – gejevske vzgoje. Mene in moje sošolce (v osrednji Sloveniji), je brez pravega vzroka, teplo še kar nekaj CIVILNIH učiteljev – tovarišev in tovarišic. Resda proti koncu ere socializma, vendar pri verouku, jih pa nismo nikoli fasal; samo za primerjavo. In tudi poučevali (nune in kaplan) so nas precej bolj prijazno, kot v šoli (resda samo eno uro na teden).
  Ne toliko gledati filmov, ki poneumljajo in toliko verjeti našim populističnim rdečkarjem.

 3. janko pravi:

  Nune res lahko Vzgajajo otroke, ne Uzgajajo….

 4. maty pravi:

  Mene so imele nune pri verouku in sem jih redno fasal. Če prav pomislim sem jim lahko zelo hvaležen, saj sem zaradi njih tak zadrt ateist. Dvajset, trideset let nazaj so se vsi pritoževali nad nunami, zdaj je drugače. Očitno niso več tako živčne kot so bile včasih. Sicer pa… če cerkev nima nič proti, da nune vzgajajo otroke, zakaj jih ne smejo lezbijke. Pri enih in drugih ni očetov, ki bi pri taki vzgoji sodelovali.

 5. primmy pravi:

  če si jih redno fasal si zihr zaslužu. Starši so ti doma vse dovolil, nune so pa zdej razlog za tvoj “ateizem”. Mal pomisli, če so te starši dobro vzgajali in ne krivit drugih, če te niso!

 6. tami pravi:

  hm … a se niso sestre magdalenke dogajale na irskem?

 7. lordwales pravi:

  Zgodi se tudi najboljšim……………………
  da spodrsne, tokrat mi je pri državi.
  Kljub skrbni pripravi k pisanju posta, in kar 2 kratnem gdleanju prispevka pop tv.

  Podobni internati so tudi v Kanadi, iste zlorabe.
  Teh zlorab ne pokesa noben rkc odpustek.
  Rkc cerkev pa mi morala odločno obsodti ta nečedna dejanja, uključno z pedofilijo in popolnoma odpraviti vse nunske šole in internate.

  Pometanje pod preprogo pa ne reši ničesar

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !