O medijski kanalizaciji in Ultra zadevah

Dragi moji, ta politična afera Ultra me že pošteno najeda. Še bolj pa mediji ki se jih označuje za medijsko kanalizacijo. Če bi pri teh medijih res šlo za neko politično držo, načela Evropske desnice in tako naprej – kapo dol. En tednik objavi ponarejeno spletno pošto med državnim sekretarjem in Kresalovo, drugi spletni povzdiguje odhod dveh najbolj kontroverznih novinarjev, kar jih premore Slovenija.

Koga pa to sploh zanima? Svet na kanalu a, Demokracija, Požar report in Reporter  – sem še kaj pozabil? Očitno pa so na Pop tv mnenja, da ne spadajo v prej omenjeni klub, in odhod z ultra zadevami obremenjenih novinarjev je pravzaprav kako bi rekel normalna zadeva levo usmerjene Ameriške komercialne televizije.

Ko že tako gonijo okoli in glede Golobiča – in ko vidim sliko njegovega obromnega vikenda me res zvije. Vikend kot pač ga ima vsak povprečen Slovenec. Nič posebnega. V primerjavi z tajkunskimi in menedžerskimi vikendi tipa vila  – da Zidarjeve vile ne omenjamo  – res skromna hišica. Pa za kaj se je že šlo pri aferi Ultra? Za Golobičev vložek v tuje podjetje Zagorske Ultre v vrednosti nekaj Evrskih jurjev in ker ni hotel imeti težav z nadležno opozicijo je pač zamolčal ob prijavi premoženja. To je vsa zgodba. Mislim da je malce čez palec trditev da je Golobič ne vem kako premožen. Vsekakor ima manj premoženja kot naši vrli tajkuni in menedžerji. Mislim da je odveč razlagati, koliko premoženja sta si prilastila naša najbolj znana tajkuna, pa tudi milijončka odpravnine Golobič ni nikoli videl. Za svoje delo ima primerne dohodke, nenazadnje je minister za visoko šolstvo. Pa tudi ko je bil na Ultri ni imel ne vem kako visoke plače. Več kot čudež je, kako je Ultra kot podjetje sploh preživela blokado JJ naklonjenih Slovenskih podjetij. Ultra se tudi ni ukvarjala z menedžerskimi prevzemi. Je visoko tehnološko podjetje, ki pa ni kompatibilno z JJ.

In zdi se mi dragi moji, da je prav stranka Zares tista ki je rekla odločen ne Kramarjevemu milijončku, menedžerskim prevzemom in tajkunom. Prav tako je trditev da je Zares ukinil Trenja smešna. Če je kdo posegal v svobodo medijev je prav JJ.

Polarizacija Levica  – desnica še vedno pri nas ni presegla kulturnega boja. Resen medij, levi ali desni pa se ne ukvarja z takimi zgodbami. Ker so pase.

In zdi se mi, da je avtonomno, neodvisno in pošteno novinarstvo z odhodom dveh najbolj kontroverznih novinarjev dobilo nov zagon. Nenazadnje je Pop tv tista medijska hiša ki postavlja standarde politično neodvisnega novinarstva

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “O medijski kanalizaciji in Ultra zadevah”

  1. Rado Rado pravi:

    “Polarizacija Levica – desnica še vedno pri nas ni presegla kulturnega boja”

    Se strinjam. Najbrž so pa deljena mneja, kdo najbolj kuri pod kotel kulturnega boja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !