Kako moški razumemo ženske

Dragi moji, večno oguljena tema. Moški, ki se odloči za kariero pač nima časa iskati ženske svojih sanj, in bi najraje prebijanje ledu opravil kar po mailih. Mogoče se mu zdi, da ga zvedavo in zapeljivo gleda, potem pa naj še povabi na pijačo, ker on že ne bo klečeplazil pred njo. Nekaj ponosa pa ja še ima.

Če pa je karierni moški medijska oziroma javna osebnost, potem ženske že po defoltu padajo na njega. Oziroma se lepijo nanj. Skratka zakaj bi se tovrstni moški sploh mogli truditi za ženske, ker že zaradi javne podobe ki jo imajo, se vedno najdejo strastne oboževalke. Zakaj naj bi karierni moški, ki še ni dočakal Abrahama hitel če se mu nove pogodbe vsipajo kot pesek? Če si ga kakšna želi – potem se pa naj še potrudi oziroma uporabi tisto znano o povratnih informacijah? Če ne zmore drugače, potem naj vsaj komentar z pravim mailom pusti na blogu.  A ker ima hudič vedno podrobnosti na najbolj skritih mestih, so vse ponovitve zaman. Uspešen karierni moški hoče v prvo. Res nima časa za neka pregovarjanja, čakanja, no ja malo že počaka,  na njen gsm pa res ne bi čakal mesece. Če mu je všeč potem odpadejo ovire vse, in tukaj ni neke filozofije. Brez sexsa pa je itak vsaka zveza zaman.

Lahko pa se kariernemu moškemu zgodi, da ko ima vsega poln kufer – honorarji kapljajo kot dež, enote vzajemnih skladov gredo v nebo itd skratka ko ima preveč denarja da gre čez planke. In prav rado se zgodi, de je med potniki nabito polnega avtobusa, vlaka ali letala ona. In že govorica telesa pove vse, da sta za skupaj za vedno in da ovire vse odpadejo. Pri tem je popolnoma nepomembno, ali je potovanje v stilu Megan Mccormick ali Michaela Palina važno da preskočijo igrice in se kemija zgodi. Pravzaprav lahko malce skrbi, da je ona poročena in da hoče le avanturo, to pa resnemu kariernemu moškemu nekako ne sede.

Lepo je biti slavna, medijska in javna osebnost, dokler te ravno vsaka mamca in ded na cesti ne ogovarjajo, mediji pa so itak naši najboljši prijatelji. In če je že v genih zapisano, da postaneš pripadnik najlepšega in najponosnejšega poklica na svetu, novinarstva potem je treba vzeti v zakup tudi temnejše plati tega poklica, brez katerega ne bi bilo ne časopisov, ne novic elektronkih medijev. In če je še ona nekaj podobnega, potem res zmenki niso potrebni. Problem pa ostajajo oboževalke, ki so potrte ker je slavna oseba oddana.

Vsak od nas pa se mora odločiti, ali bo zadovoljen z povprečnostjo in anonimnostjo, ali pa se bo podal na trnovo pot medijske podobe. Poklic novinarja je stresen.  A zelo lep.

In če se vam slučajno zgodi, da vam ponudijo eno leto dolgo plačano potovanje okoli sveta kot Michaelu Palinu v Polnem krogu je to greh zavrniti! Skratka vsakdanje življenje ne ponuja ne vem kakšnih izivov, se mi zdi? Brez skrbi, od prej omenjene ponudbe smo vsaj Slovenci zaradi naše majhnosti še precej oddaljeni!

 Če pa ne veste, kako rešiti to zagato vam priporočam v branje uspešnico češkega pisatelja Michaela Videka:
Čudoviti pasji časi

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kako moški razumemo ženske”

 1. niko pravi:

  Moški ali ženska – na isto ti dojde: ko greš z ambicijami preko svojih sposobnosti, je vedno tako, da se moraš marsičemu velikemu in pomembnemu odreči, da dobiš nekaj, čemur potem tako nisi kos drugače, kot s prevelikimi vložki.

  Še če ne zajemaš s preveliko žlico, lahko imaš kmalu preveč …

 2. mn pravi:

  Hm, torej je bolje, da zmanjšaš ambicije, da so v skladu s tvojimi sposobnostmi, ohraniš tisto, kar je veliko in pomembno in brez česar te sploh ne bi bilo oz. brez česar najverjetneje ne bi bil več pri zdravi pameti, in ne vzameš tistega, čemur sploh nisi kos in se ne naprezaš do konca življenja preko meja svojih zmožnosti, ampak delaš nekaj, za kar lahko rečeš, da delaš dobro in da te tega ni potrebno biti sram pred nikomer, ker je to ena tistih stvari, ki ti največ pomenijo, in brez katere si vedno bolj na koncu z živci, kar dokazujejo tudi izkušnje.

  Itak ne zajemaš z veliko žlico, pa imaš že tako vsega preveč.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !