Kakšna generacija smo že

Ni prav veliko generacij tega našega norega sveta  – ki bi že v rani mladosti zamenjalo državo, idelale, nekateri tudi prepričanje. Skratka cesto bratstva in enotnosti smo prehitro zamenjali za cesto kapitala in delnic, nekateri smo žal prepozno ugotovili da se z delom ne da obogateti.

Sedaj, ko sem postal sam svoj finančni mag mi gre poleg dela z pomočjo moje najboljše banke resnično vsak dan na bolje. V Avstraliji res še nisem bil, pa tudi ne vem če bom kdaj tam bil, a depoziti v Avstralskih dolarjih prinašajo več kot depoziti v Evrih. Se spomnite tiste reklame možakarja, ki se prešerno smeje z zlatimi zobmi. Zmagovalni vzajemni sklad leta 2009 in gazela letošnjega leta. Že 2 teden se strmo dviga.

Res pa je, da o matematiki skoraj nimam pojma, osnovnošolska poštevanka, to je pa približno vse, kar mi je ostalo v spominu od osnovno šolske in srednje šolske matematike. Da pa se da svoj denar dobro oplemenititi, za to res ni potrebno ne vem kakšno znanje matematike. V treh stebrih varčevati – depozitnem, rentnem in vzajemnem, zlata prihodnost nam ne uide.

Naj flancajo kar hočejo o prostovoljnih penzijskih skladih, vzajemci so davčno najbolj ugodni. Delnice? Če bi radi proč vrgli 20 Evrov, kolikor pač stane prvi nakup delnice ali delnic, potem izvolijo? V enem mesecu z pomočjo tro stebrnega varčevanja še ne boste milijonarji, v nekaj desetletjih pa že. Že to, da z temi stebri pokažemo inflaciji figo, si z obrestmi povečamo glavnico, in si ustvarjamo nove obresti z pripisom obresti je mnogo lažje kot muko trpno delodnevno fizično delo. Milijonček Evrov na trr računu? Najmanj 20000 Evrov obresti na leto minus 20 % davek na obresti. Koliko že delavec zasluži na leto? Pa izračunajte letne donose tro stebernega varčevanja, pomnožite z nekaj desetletji: Je že milijonček? Je pa tukaj samo en problem: Glavnice ne smemo manjšat. Postavil bom nasprotno vprašanje: Se vam 1000 Evrov na bančnem računu zdi neprestavljivo? So vam povedali, da do tega zneska v 4 letih pridete tako da namesto v bife nesete drobiž na banko. In tako iz drobiža dobite oplemenitenega jurja. Koliko še manjka do milijončka?

Znanstvena fantastika?

Če si do tega milijončka pomagamo še z preudarnimi nakupi, brezplačnimi nagradnimi igrami in drugo in tretjo službo ste korak bliže  cilju da boste poleg socialne penzije uživali zaslužen penzijon z vezanimi milijončkom na banki – ki vam bo vsako leto vrgel dodatnih 20000 Evrov.

Namig tedna:

Bliže temu cilju boste, če ne boste vsakih nekaj let kupovali novega avta. Če ga nimate, vam na trr ostane veliko več, to vložite v tro steberno varčevanje in milijomček bo vaš. Se bojite da vaša banka gre v stečaj? Za bančne depozite garantira država. Se pravi samo v primeru stečaja države boste ob prihranke. To se pa zelo verjetno ne bo zgodilo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !