Neznosna lahkost nakupovanja ( predvsem nepotrebnih stvari )

Kadar imamo slab ali dober dan, smo razočarani, zagrenjeni in nesrečni – se prileže nakupovanje. Zaleže bolj kot ne vem kakšni orgazmi, naj radodarnejše deklice in sanjske poroke skupaj. Ker dragi moji dokler kartice potegnejo, so vsi trgovci zelo prijazni z nami. Poleg nakupljeno plačanega nas otovorijo z ne vem koliko plastičnimi vrečkami.

Čudno gledajo, če jo prinesemo nazaj. Saj ne da je ne vzamejo, samo neumno se jim zdi. Samo trgovci višjega cenovnega razreda nam brezplačno ob nakupu dajejo papirnate vrečke. Vele trgovci imajo vsi papirne vrečke, toda vsaj 5 centov dražje od plastičnih. O neki ekološki zavesti tukaj lahko govorimo, ali ne – plastična vrečka ne razpade niti v nekaj stoletjih. Papirna pa že v nekaj letih.

A kaj bi o tem, smo mi poklicani da rešimo ta svet? 

Mnogi Slovenci in Slovenke ga bodo poskušali očistiti v soboto 17 aprila. Akcija Očistimo Slovenijo. Če bi bilo v to akcijo vključeno še čiščenje vseh ( pre) pametnih političnih bi akcija zelo zalegla. Tako pa bo bolj folklorni dogodek. Da se bodo naši vrli politiki spet filmali in slikali. Čistili pa bodo predvsem v mestih, hribovske vuko jebine pa bodo še naprej nasmetene, predvsem z milijoni plastičnih vrečk. Posebno najedajo tiste tanke, ki jih imajo trgovci za sadje in jih dajejo zastonj. Plastik fantastik.

A dokler vele trgovci še lahko še dajejo super škonte, pre številne nagradne igre in ne vem kakšne promocije se za obisk katedral potrošništva ni bati. Katero koli taktiko nakupovanja izberemo, na juriš ali pazljivo vedno nas oberejo do kosti. Čeprav tisti trenutek o tem nimamo občutka. Občutimo pa na plačilni dan kreditne kartice. Ker si nas vsaj večina ne more privoščiti premijskih izdelkov, kupujemo predvsem izdelke prve cene.
In v diskontih.

Moški pri nakupih hitrejši in previdnejši, ženske zelo dolge in zelo zapravljive. Če vsaj pri živilih imamo zelo zožen manevrski prostor pri cenah, je pri tehniki edina omejitev nebo. Predvsem gor, pa tudi dol. Če imate živce in dobre čevlje in predvem čas boste dobili najsodobnejšo tehniko za drobiž.

Predvsem pa ko nakupujete, se držite enostavnega pravila:

Čim manj gotovine v denarnici in minimalni limit na kreditni kartici. Z debetno pa plačate samo kosilo v nakupovalnem centru. Ker z bankami res ni dobro češenj zobat. Ker če boste šli čez vam bodo ostale samo peške

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !