Lepo žensko je lepo pogledati ( kaj pa če je Robinzonka )

 

Naš najbolj znan, bran in razprodan filozof Slavoj Žižek bi rekel Dialektični materializem. Če pa gre slučajno mimo vas lepa ženska, in vi seveda hudo potrebni kot sahara vode kaj narediti?

 Taktika navali in šlataj se ne obnese, ker je to lahko spolno nadlegovanje, potem ostane samo še osvajanje. Lahko uspe, če pa ne zvisimo. Tako imamo več časa zase, in lahko v miru preberemo katero od številnih filozofij Slavoja Žižka. Filozofij zablod in stranpoti kapitalizma. Časi so težki, in pride trenutek ko imamo vse te civilizacije res polhn kufer. Potem nam ne preostane drugega  – kot Robinzonski otok. Čeprav predvsem Michael Palin v dokumentarcu Polni krog razkriva da tista Vukojebina imenovana Robinzonski otok le ni bila tako Fansy Romansy, Crusojeva votlina pa nekaj metrov skalnega napušča.

Skratka pisatelj je uporabil veliko domišljije, se mi zdi. Kakor je zelo domišljiško, kaj vse se lahko zgodi če sta na samotnem otoku Robinzon in Robinzonka, in slučajno oba zelo potrebna. Detaljov ne bi, če pa ste slučajno prosti čez praznike pa le preberete kultni roman o Robinzonu Crusoju. Menda je bil posnet tudi film, o vsebini romana priznam pa nimam pojma. Vsekakor me trenutno bolj kot ženske skrbi Grški finančni bankrot in strmoglavljene Evra napram dolarju. Ženske bodo še, Evri pa utegnejo skopneti kot lanski sneg če ne bo Evropska centralna banka intervenirala na mednarodnih finančnih trgih.

Ženske stanejo, dragi moji, in časi za parčkanje nekako niso finančno najugodnejši. Sploh pa za pregrešno draga potovanja čez lužo zaradi premočnega dolarja. Saj ni tako hudo boste rekli, če imamo devize na banki že ne. Če pa samo Evre? Pobira jih, malo Grški finančni zlom, malo pa galopirajoča inflacija. Čeprav vele trgovci trde, da je pri njih nikjer ceneje, xxl bonusi in super akcije, ko pa pridemo na blagajno nas vse te akcije hitro postavijo na realna tla. Saj bo bolje, to je velikokrat slišana fraza, bo pa predsvem za tiste, ki jim je že v preteklosti šlo predobro. Ali z drugimi besedami: Bolje nam gre, če sami kaj spremenimo in premaknemo. Ob vsej potrebnosti in prepotrebnosti je bil gnil socializem napram današnjemu turbo realnemu kapitalizmu skoraj raj na zemlji.

Vsaj glede dohtarja ni bilo nobenih težav in potrjevanj. Kako je z tem danes pa sami dobro vemo. Nominalno zaslužimo nekajkrat več, porabimo pa še nekajkrat več kot v socializmu. Vsaj z izbiro in artikli v socializmu res nismo imeli težav, ker tega ni bilo v izobilju kot sedaj. V socializmu smo bili reveži, v kapitalizmu enako. Sedaj lažje razumete Slavoja Žižka?

Mislim pa da tajkunov le ni bilo v gnilem socializmu. Tudi z službami ni bilo nobenih težav. Seveda je logično, da je nedelo in planska ekonomija šla v bankrot. Nečesa pa le ni bilo v socializmu: Svobode govora in izražanja  – to zdaj imamo, a kaj nam to pomaga pri bolj praznih trr računih kot ne?

Zdi se mi, da bi le bilo dobro vsaj za en čas pobegniti iz te Doline kapitalne Šentflorjanske

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !