Kdo so ljudje, ki so neprestano v težavah?

 

Ne mislim samo klošarje, ampak predvsem na vse tiste, ki imajo povprečne in nadpovprečne dohodke, in enostavno ne sfolgajo meseca! Ker naše življenje sestavlja predvsem prihodek in odhodek, je stvar zelo enostavna: Da kaj ostane, je pač treba omejiti odhodke. Nekaterih kot je hrana in pijača, in bivanje se ne da, vse ostalo pa da.

Napisanih je že veliko knjig, kako preživeti mesec z radikalnimi nižanji stroškov in predvsem varčevanji, kako izkoristiti standardne finančne mehanizme in tečajne razlike ( devize kupuj ko padajo, prodajaj ko rastejo, razliko pa pospraviš v žep )

Od vseh običajnih, kot odločni ne bifejem in gostilnam, igram na srečo, novoletnim voščilnicam, kupovanju samo zato da je novo, staro pa dela, koriščenja najcenejšega javnega prevoznega sredstva – vlaka itd pa do bolj zahtevnih, kot kupovanje tekstila in hrane v akcijah, in bonusih, ter kupovati izdelke prve cene.

Po domače povedano: Na eno osebo je prihranek pri hrani na leto najmanj dve minimalni plači, pri vsem ostalem pa najmanj ena minimalna plača. Jamrati, da nič ne ostane, da so večni limiti ne pamaga nič – pomaga odločno ukrepanje. Če se lahko pri zapravljanju kontroliramo, potem tudi ena kreditna kartica in minimalnim limitom ( v višini minimalne plače ) če pa ne   Škarje!

Kupujemo samo tisto, kar rabimo, po sistemu: Pridemo med policami do želenega izdelka, osnovni parametri ( če je tekstil ) zgrabimo prvi kos in na blagajno. Nobenega odvečnega razgledovanja. Ko plačamo direkt na izhod. Izklopimo čustva in evforijo, če se je možno pogajat za ceno se pogajamo. Ničesar ne dajemo nobenim humanitarnim organizacijam. Kaj pa one dajo nam? V nekaj letih se bodo na bančnih računih nabrali 1000 Evrov ki jih bomo lahko koristneje porabili, glavnico pa pustili za nove obresti. Enostavno kot Srbski pasulj. Ni važno, koliko dohodkov imamo, važno je kako znamo upravljat z njimi.

In ne padajte na standardne trgovske trike ( razen pri hrani ) da je kvalitetno, če je blagovna znamka. Vse je narejeno na Kitajskem in dela vse. Nas in Kitajcev je milijarda pravijo Srbi. Akcijo kupujmo Slovensko pa lahko razumemo lahko tudi bankrotirajmo Slovensko. Še vedno bo dovolj Slovencev in Slovenk ki bodo reševali Slovensko gospodarstvo, nas pa če bomo finančno potonili ne bo rešil nihče.

Zato bodite zmagovalci recesije, in imejte debel bančni račun.

Če bo dovolj debel, boste lahko živeli samo od obresti. Banke v državni lasti za razliko od podjetij ne propadejo nikoli. Ne jemljite nobenih kreditov. Ne plačujte položnic. Vse na trajnik.

In razmislite, ali ima še smisel imeti avto in bankrotirati zaradi njega. Vlak je poceni. Pa še lahko med vožnjo preberete ali poklepetate. Na široko se izognite zavarovalnicam in nakupovanju delnic. Tudi v najcenejših cunjah boste enako ugledni.

In zdi se mi, da je osebnih stečajev v tej naši Kokoški vedno več!

Kje so bile škarje za kartice?

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Kdo so ljudje, ki so neprestano v težavah?”

 1. 1tujec 1tujec pravi:

  Lahko krčimo odhodke, kar v nedogled ne gre, lahko pa delamo tudi na tem, da bomo povečali prihodke, ne? Res je zabavno živeti, če moraš vsakič, ko odpreš denarnico, pomisliti ali to res nujno rabiš … Tako lahko živiš nekaj časa, da prebrodiš kako začasno krizo, ne pa na dolgi rok. S tem si ustvariš lasten zapor – nikoli ne boš imel več. Določene stvari si človek mora biti sposoben privoščiti, tudi v tem je čar življenja, da kdaj pa kdaj nisi osebni računovodja in da se ravnaš po lastnih željah.

 2. Ka pravi:

  Haha. Jaz sem se čudila znanki, ki ima povprečne dohodke, zakaj je skoz na tesnem z denarjem. No, potem sem mimogrede začela opažat, da kupuje nepotrebne bedarije, za katere jaz nikoli ne bi zapravljala denarja. kaj veš, nekateri ljudje iz različnih potreb pač kopičijo (nove) stvari…

 3. tami pravi:

  mislim, da si v enem zapisu prej (ne da se mi zdaj preverjat) omenjal, kako si vezan na prevoz – da moraš ujeti ta pa ta vlak, ker potem dolgo nimaš nobenega ipd. in potem si drzneš nam, ki imamo avte, pridigat, kako se z vlakom povsod pride?? in kaj naj počnemo tam povsod, če imamo zadnji vlak za domov čez tri ure? če ravno ni sobota ali nedelja, ko vlak za nazaj sploh ne vozi. me zanima v kateri idilični državi ti živiš??!! evo, hipotetična situacija. v soboto zvečer bi rada šla na koncert v kraj a. to je ena malo večja vas, približno 30 km od mojega kraja bivanja. zadnji avtobus je odpeljal v petek okoli treh, železniška postaja je 2 km iz vasi, vendar vlaki ob sobotah in nedeljah po tisti progi ne vozijo. avta nimam. aja, vstopnine ni (ja, tudi taki koncerti so, to bi bilo nekaj zate). moje prijateljice, ki ima avto, te stvari ne zanimajo, zato bi bilo preočitno, zakaj jo vabim s sabo (nisem sponzoruša, ne takšna ne onakšna). štopala pa tudi ne bi, še posebej ne za nazaj, ko bo že trda noč … se pravi naj soboten večer preživim doma?? in naslednji tudi, ker ne morem v kino v 40 km oddaljen kraj (ja tudi kino si od časa do časa privoščim, kakšna razvratna zapravljivka sem!!)? in v nedeljo naj se plazim v hrib za hišo, ker ne morem v 200 km oddaljen kraj, ki je izhodišče na goro z lepim razgledom? in naslednjo tudi, pa naslednjo …? resno, lord, daj taka moraliziranja zadrži zase.

 4. lordwales pravi:

  Lordwales definitivno ostaja brez dlake na jeziku, in moraliziranje bo tudi v bodoče.
  Ker če tega ne bi bilo, ne bi bilo Vaših komentarjev, in to bi bila velika škoda za Slovenijo.

  Definitivno se z avtom posod, no ja skoraj povsod pride. Avto pa bom imel, ko bo nov stal največ 3000 Evrov. več ta 4 kolesni pleh res ni vreden. Ker ne mislim zaradi lastništva avta bankrotirat prisegam na javni prevoz.

  Rešitev za vse, ki nimate avta:

  Najamete sobo in to je to. Obstajajo tudi taksiji ki vas peljejo kamor želite. Lord ostaja tudi v bodoče resen in zase ne misli držati. Tudi v bodoče bo pri denarju skrajno radikalen.

  In še vesela novica:

  Do jeseni me nobeni zmenki ne zanimajo.
  Ker svoboda tudi nekaj velja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !