Moč razuma bo utrdila dobro sosedske odnose?

 

Dragi moji – Kaj že loči človeka od njegovih bližnjih in daljnih sorodnikov iz živalskega sveta: Razum! Če vse to parafraziramo na dan d ki se bo zgodil to nedeljo pridemo do zanimivih zaključkov.

Gospod JJ bi podpisal tudi pogodbo z hudičem, da bi se spet zavihtel v vladno sedlo, a žal je njegov lov Pahorja z lasom neuspešen. Radi ali neradi, večina Slovencev in Slovenk hoče  v miru živeti v sožitju, prijateljstvu in socialni državi. Nikakor pa ne v bedi, revščini in galopirajoči inflaciji. Da Janševima ni ravno to, kar nekako pričakujemo od sodobne pravno – socialne države kapitala in demokracije, sem na straneh tega bloga neštetokrat povedal.

Osebno prepričan levičar, pa kljub temu z desno pišem oziroma tipkam sem še vedno mnenja, da prelaganje politike tako pomembne odločitve na pleča volilcev ni to kar naj bi politika bila. Zato v nedeljo ne bom brusil šulnov na volišče, raje bom šel na uno pocco passagato. Če bi pa šel, bi zagotovo volil za. Ker sem za dobro sosedske odnose in pravično mejo. Arbitraža je tako blizu nas, da bi bilo jo res škoda zavrniti. Zgodovinska priložnost, da arbitri določijo teritorialni stik Slovenskega morja z mednarodnim in kopensko mejo iz provizorične spremene v stalno. Urejena meja z Hrvaško bo povečala gospodarsko izmenjavo in okrepila Slovenski in hrvaški bruto družbeni proizvod. In posredno vplivala na morebitni proračunski presežek. Morebiti pravim ker je še vedno močno v minusu. Ko smo že pri gospodu JJ z njim res ne gre češnje zobat. Če omenimo glasove njegove stranke za ratifikacijo vstopa Hrvaške v nato na račun plusa namesto minusa pri poročilu o Slovenskem proračunu.

Se še spominite tiste o rekordnem proračunskem presežku in bruto družbenem proizvodu tik pred volitvami, in tiste znane zlaženke, pa upokojenskega volilnega dodatka, pokrajinskega kraljestva in kar je takih reči – skoraj 350000 Slovenskih volilcev in volilk pa na JJ smolo vključno z mano podpre Pahorja oziroma Socialne demokrate. Bil je dan, ki se ga resnično rad spominjam, bil je dan novega začetka. Da politika revanšizma in izključevanja na okopih kulturnega boja ne pelje nikamor je jasno.

Čakajo nas misija nemogoče reševanje Slovenskega gospodarstva, Evro je najmanj na 4 letnem dnu napram dolarju, Bdp je minus 5, inflacija skoraj 3 %, brezposelnost pa še vedno pod 7 %  – kar nas uvršča med gazele Nove Evrope.

Je pa res, da vsaka vlada dela napake in da nobena ni najboljša, a Janševa je bila najslabša Slovenska vlada dosedaj. Sedaj ko imamo končno svobodne medije brez tistega gospoda z dolgo senco smo lahko resnično ponosni na vse tiste, ki so nas osvobodili izpod jarma fašizma, nacionalizma in nacizma. Kar se pa komunizma tiče – večina borcev Nob se za to ni borila.

Problem današnje Slovenske desnice je ideologija. Prav tako levice. A če potegnemo črto  – Sinu šivilje iz Šempetra pri Gorici je uspelo nemogoče. Prav lahke duše lahko rečemo, da bo za na Goriškem za Arbitražo veliko večji kot v ostali Sloveniji.

Zdi se mi, da vremena Kranjcem so se zjasnila.

Zato pogumno na volišča!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !