2 leti zapora za nošnjo majice Che Guavere v Evropski Poljski

Resnici na ljubo povedano so razmere v demokratični Poljski katastrofalne, če te zaprejo zaradi ene majice za nekaj Evrov. Ernesta Guevare ni potrebno posebej predstavljati  http://sl.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara

Lustracijski zakoni po meri skrajne Poljske desnice in malo manj skrajne Cerkve so šli čez rob, nekaj upanja dajejo nasledniki bivših komunistov, ki so dali pritožbo na ustavno sodišče. Če je še nekako razumljivo, da Dolfija ni za nosit naokoli, je bolj nerazumljivo kaj je Poljski tako hudega storil Che Guevara?

Če je malce ogrozil Ameriške ekspanzionistične in dobička željne interese – to nenazadnje ni ne vem kakšen greh. Mogoče Kubanska revolucija ni ravno Ameriški ideal svobode, a dejstvo je samo eno:

Junakom, reševalcem 11 septembra 2001 Newyorškim gasilcem, ki so neutrudno čistili ruševine podrtih nebotičnikov Svetovnega trgovinskega centra ni zdravstveno pomagal nihče v Ameriki. Edini ki je nekaj naredil za njih je legendarni in kontroverzni levičarski dokumentarist in gromovnik proti inperjalizmu in kapitalizmu Michael Moore.

Brez težav je priplul na Kubo z nekaj hudo bolnimi Newyorškimi gasilci,  na Kubi so jih sprejeli skoraj z predsedniškimi častmi in zastonj pozdravili. Vsa zdravila so lahko kupili za manj kot Ameriški dolar. Zgodba je zgovorna. Kapitalizem po meri revnih? Seveda so razmere danes na Kubi katastrofalne, brez kapitalizma se ne pride daleč, a nekaj socializma ne škodi – in kaj je lepšega če se po kakšni plaži sprehaja kakšna mladenka v majici Che Guevare?

Che je zagotovo ikona sodobnega boja proti kapitalističnemu suženjstvu, skrajni desnici in omejevanju človekovih svoboščin – med katere zagotovo sodi neomejena pravica žensk do splava, enakosti in enakopravnosti pred zakonom, in Sloveniji dobro poznano omejevanje pravic enakospolnih. Če je malce dregnil v Ameriške nacionalne interese je vsaj nekaj dobrega naredil za človeštvo. Ker se bojim da Amerika razen za svoje gospodarske kulturne in vojaške interese za preostali svet ni naredila veliko. Z Zda imamo same težave, od Iraka do Afganistana komaj smo se rešili Jugo armade že so naši vojaki na misijah v Iraku in Afganistanu? Pa za koga hodijo prodajat svojo kožo?

Upamo da bo Poljsko vlado srečala pamet, in da bo komunistična paranoja izginila iz njihovih glav. Vsi vodilni politiki na Poljskem so enako kot v Sloveniji bivši komunisti.

Si predstavljate Slovenskega turista, ki bo  na Poljskem na ohlajenih počitnicah All inkluzive 2 leti? Zaradi cenene majice narejene na Kitajskem. Mislim da ima Michael Moore dovolj štofa za nov dokumentarec. Povsod drugje na svetu pa lahko brez težav nosite majice Che Guevare.

Za ljudi na robu je naredil več kot vse deklaracije Združenih narodov Svetovni monetarni sklad in Ameriška vlada

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !