Čas kislih kumaric

 

Povedano nekoliko z vojaško terminologijo: Naši vrli opoziciji je hvala bogu zmanjkalo municije, in upam da se vsaj do konca poletja obetamo političnega zatišja oziroma čas Kislih kumaric. Najnovejša odločitev sodnikov ustavnega sodišča pomeni da novega referenduma o zakonu o izbrisanih ne bo.

Tako je razum znova premagal čustva nacionalizma, in spravil opozicijo v pat pozicijo. Me prav zanima, kaj bodo še dobili do jeseni? Politični satiriki smo kronanju opozicije, pa tudi pozicije hvaležni za poln koš štofa, a se kljub temu ne bojimo da čez poletje ne bi imeli kaj pisat.

Je pa Jelinčič že obrnil smer vetra  – tokrat proti levi, saj je ne nazadnje levi nacionalist. Kupčije z ta desnimi očitno imajo zelo majhne devidende, in laskanje Pahorju ob predložitvi poslanskega vprašanje Sns o usklajenosti njegove kravate z obleko morebiti napoveduje novo paktiranje?  Da pa je ljudstvo že čisto štufo vseh tej kravjih kupčij, posebno ta desnih je jasno, je še zdrav razum med nami? In ko bo sedaj Slovenska politika končno ugriznila v kisle kumarice, se bo ponovila tista o lisici in kislem grozdju?

Pahor gre na juriš za nove reforme, in morebitno krčenje delavskih pravic bo dvignilo Slovenske delavce na barikade? Najmanj, kar si zdaj želimo, je zniževanje kakršnih koli delavskih pravic, kapitalistom bo tudi če ostane po starem ostalo dovolj in preveč dobička. Zato je danes zagotovo lep dan, kakor je dejal predsednik državnega zbora Pavle Gantar. Če pa vlada ne ve, z čim zakrpati finančno luknjo lahko začne pri uniformah. Oziroma Slovenski vojski. Seveda so delovna mesta v Slovenski vojski pomembna, zato predlagamo da ukine nepotrebni Patriotizem. Ljudstvo je še najmanj krivo za 5 % minus bruto proračunskega proizvoda, oziroma proračunski primanjkljaj v celoti.

Se pa v celoti pridružujem pismu bralcev v današnjem Delu o oskrbi na državne stroške za nekatere Slovenske gospode. In če ste opazili, Maga ni več. Začel se je kot politični medijski projekt gospoda z dolgo senco, zamenjal politične barve – in končal na smetišču zgodovine. Večer ima tako en konkurenčen medij manj, Toti list kakšnega bralca več, upamo pa da bo Večer, ki ga prodaja Delo pristal v rokah dobrega gospodarja, da bo ostala novinarska avtonomija in enake uredniške sicer zelo ohlapne smernice. In da ne bo prodan kakšnemu gospodu z dolgo senco.

Sicer pa:

Poletne počitnice se začenjajo………………………………………………………………….…………………………..

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !