Tudi vas vreme najeda?

 

 

Vreme ga svira, tudi 2 nevihti v popoldanskem času. Svira ga tudi politika, in res je že skrajni čas da se odpravimo na dopust. Da si preprosto rečeno napolnimo baterije. Neka čudna utrujenost je od vsega tega vremensko – političnega rom pom poma okoli nas, da si ne moremo kaj da ne bi rekli:

Krucefiks!

Neka čudna apatija je okoli nas, otopelost in odsotnost, da je skrajni čas da se Slovenija zbudi iz nekih senc preteklosti. Smo res ujetniki politike? Znamo prestopiti iz kroga našega vsakdana – in zadihati z polnimi pljuči kreativno aktivno življenje? Medtem ko se vrtimo v naši lastni orbiti, se niti ne zavedamo, da smo skriti talent. Gotovo se boste strinjali z mano da se še najmanj zasluži z delom v proizvodnji, in da je za marsikoga letno nadomestilo po brci na cesto pravo olajšanje.

V enem letu skromno plačanega prostega časa se da veliko narediti. Možnosti za legalne zaslužke je na tisoče, vsaj nekaj 100 pa je takih zaradi katerih se vam niti od zaslona ni potrebno preveč odmikati. In ko greste na teren, le vzemite z samo digitalca, tudi z fotkami se da zaslužiti. In če ste še vedno samski, se da tudi kakšno ribico ali ribiča ujeti.

Ko jo po nekaj letih spet zagledate, z njo poklepetate, se še vedno nič ne zgodi, a vsaj dober občutek imate. Sem se pa ta teden res na vsa usta režal, ko sem bral ponudbo gospoda z Štajerske da vam za 50 Evrov 2 leti rihta zmenke. Tako slabo pa mi še ne gre – krucefiks!

Se ni ceneje včlaniti v društvo novinarjev, valda bom svojo življenjsko sopotnico iskal v novinarskih vrstah. Če ne bi bil tako len…………………… bi lahko že pisal poleg 2 še za tretji medij……………………….. pa mi misli na skorajšnji dopust nekako odvračajo od tega. Sedaj je pač čas kislih kumaric. Vendar sem prepričan, da tudi čez poletje novinarskega štofa ne bo zmanjkalo, se mi zdi. Posebno politične satire. Idej za pisanje mi še ni zmanjkalo, čeprav ob obilici vsega dela zanemarjam komentiranje na blogih. In sedaj, ko sem ponosni lastnik poceni mini prenosnika ki sem ga kupil v nakupovalnem centru med picami in špageti mi je svet veliko bližji. Menda imam celo brezžični internet, pa mi je škoda denarja kupiti brezžični usmerjevalnik.

In ker je te dni vse v znamenju najbolj posvetne stvari na svetu, nogometa bo jutrišnja zmaga nad Američani pravi balzam za Slovenske duše. Da jim milo za žajfo vrnemo recesijo ki so nam jo poslali avgusta 2008

Pa zakaj naj ne bi bila Slovenija Svetovni nogometni prvak?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Tudi vas vreme najeda?”

  1. bata bata pravi:

    Ja res zakaj pa ne!!!

    lp bata

  2. lordwales pravi:

    Upajmo na jutrišnjo zmago

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !