Koliko Slovencev bo šlo na morje?

 

Prav nobene volje nimam namena pregledovati podatke Statističnega urada republike Slovenije, glede na število stečajev podjetij pa prav gotovo manj kot lani. Saj ni treba pregledovati statistike – greste v Spar in vse je jasno. 40 % popusta na kopalke in 30 % na kratke hlače  ne dajejo zaradi ljubezni, temveč zato da bi povečali obisk trgovskih centrov.

Če bi nam ekonomsko šlo dobro, bi bili popusti prepolovljeni, v vsakem primeru imajo dobiček. Žal pa ne Bruto družbeni proizvod, ne gospodarska rast ne proračunski presežek ne kažejo plusov temveč minuse. Razumem da si lahko vsak privošči kopalke za 7 Evrov in kratke hlače za 15 Evrov – težje pa – koliko Slovencev in Slovenk lahko plača pregrešno drage počitnice na lansko letnih cenah na Hrvaškem. Medtem ko so cene namestitve na Slovenski obali malenkost padle, a so še vedno primerljive z Hrvaškimi. Razlika med dopustovanjem na hrvaškem in v Sloveniji je prihranek pri nekaj tankih bencina. In plačilu cestnine.

Skratka pisoči zagotovo tudi letos ne bo šel za en teden dopustovat na morje, temveč klasika. Bom pa lahko uporabljal dvojne kopalke, z Sparovim bonusom pa bom imel plačano hrano za tri dni. A klub temu si rečem  – nič mi ne manjka, gledoč Slovensko politično krajino pa lahko rečem le: Kukurle! Pričakovati preveč tako in tako nima smisla, ob vsej apatiji okoli nas. Pa me je danes le malce zaskrbelo: Apatičnost zaposlenih pri najboljšem sosedu, k Merkurju zaradi poraznih razmer nekako nisem imel volje pogledati. V senci Merkurjevega parkirišča je možakar hotel 4 Evre za kilo češenj, a so odpravile tudi Sparove za 1,45 evro. Nekako pa ne razumem, zakaj uprava edinega bazena v Novi Gorici prepoveduje dolge kopalke? Ker če ne bi, danes ne bi kupil novih kopalk. Ne vem zakaj moramo občani vedno plačevati neke neumne dekrete. Vse to me spominja na zamenjavo Slovenskega pasaporta  jaz osel pa nisem mogel počakati še kakšno leto.

Veselica pa bo takoj po novem letu ko bodo dacarji pobirali novi nepremičninski davek. Upam samo da nova položnica ne bo koga položila. Bivši delavci Stc do dobili knjižico in 50 evrov, zaostale tri plače pa jim bodo plačali ob svetem nikoli. Vsaj na vrtu raste zelenjava ne glede na politiko. In če me bo še kdo vprašal če grem na morje ali smučat mu bom z veseljem dal številko mojega trr. Nakaži pa gremo. Upam da vsaj radijski spikerji ne bodo celo poletje ponavljali te nadležne stereotipne fraze. Sicer pa so tudi trgovine najboljšega soseda v turističnih krajih vsaj 20 % dražje. Menda imamo že 3 % letno inflacijo tako da bo inflacijska veselica še vesela. A več kot v riti ne moramo biti. Tolažimo se lahko da slabše kot je ne more biti.

Pa to res drži?

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Koliko Slovencev bo šlo na morje?”

 1. Pingo pravi:

  Eh, morje… zraven smučanja eden večjih klišejev letnih časov. Mi sicer letos gremo na morje na Hrvaško, ker imamo žlahto spodaj in lahko si predstavljaš, koliko v bistvu prišparamo na denarju kar se bivanja tiče. Bi bil pa tudi več kot zadovoljen z lokalnimi kopališči oz. kakšen šlaufom na vrtu v tej vročini – glavno, da je voda mrzla!

  Kar se pa tvojega zadnjega stavka tiče, dvomim, da slabše ne more biti. Slovenija je na zelo dobri poti propada, sploh pa s takimi sposobneži, kot jih imamo tam v parlamentu ne vidim nobenega dobrega izhoda iz te katastrofe. Človeška neumnost očitno res ne pozna meja….

 2. P.J. P.J. pravi:

  Ha, ha. Letošnji slogan turistični slogan bi lahko bil: “Privoščite si dopust na morju. Morda je zadnjič.” Če že ne zaradi finančne krize, pa zaradi kar nekako pritajene ekološke katastrofe.

  Naj vam vrt uspeva vsaj tako kot meni.

 3. nomercy nomercy pravi:

  reklamni slogan v Grčiji:
  pridite k nam na dopust še vi
  vaš denar je že tukaj :)

 4. Dajana Dajana pravi:

  PJ! Toliko imava skupnega! Še vrt. Ampak jaz ne gojim solate gor, tako kot 99% Slovencev (ne moreš kupiti nobenih semen, razne solate!).

  Glede morja pa!!! Nehaj strašit ljudi, no. Že tako komaj dihajo od strahu! :roll:

 5. lordwales pravi:

  Pridružujem se vajinemu mnenju…………..

 6. P.J. P.J. pravi:

  @Dajana: Pa saj za strašenje ljudi je že prepozno. Kot bi rekli bivši sodržavljani: “Šta je, tu je…”. Glede semen in sadik pa se mi ne sanja. Za te namene izrabljam posebne vire.

  @NoMercy: kot šala zveni odlično. Na žalost pri tem tudi ostane. Kajti denar ni namenjen reševanju Grčije, pač pa reševanju predvsem nemških, nekaj manj pa francoskih in angleških bank, ki so pred potopom zaradi velikodušnega posojanja Grčiji.

  @Lordwales: morda bo pa petrol uvedel trojne pike za obiskovalce morja. Ali še bolje, … kdor v 24-ih urah na obalo prinese največ nafte, lahko polovico obdrži.

  :D

 7. lordwales pravi:

  Saj poznate legendarni film:

  Reševanje vojaka Rjana?

  Vojaka Rjana lahko mirne duše zamenjamo:

  Reševanje Slovenske ekonomije?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !