Znamo reči ne?

 

Ob vsem tem, kar se dogaja okoli nas, ob vseh nedolžnih in vsiljivih ponudbah, predlogih, kompromisih, taktiziranjih in prilagajanjih je to zelo težko. Že sami sebe težko prenašamo – potem pa reči ne nekomu, ki verjame v nas ali pa mogoče trgovcu za vogalom?

Ob standardni večerni sesutosti in utrujenosti, ko nam gre celo branje časopisov na živce se stvari zapletejo, če ne znamo reči ne. Veliko jih je, ki nekaj pričakujejo od nas, čakajo na naš obisk ali naš denar in oni točijo krokodilje parafrazirano rečeno če rečemo ne.

Za začetek lahko rečemo ne standardnemu tekanju na morje ta vikend, pa kakšnim preveč vsiljivim ponudbam, pa pravzaprav veliko ne zamudimo, če vsaj dan ne tekamo v trgovino. Znamo reči ne standardno velikemu, glasnemu in potratnemu namiznem računalniku, in prešaltamo na tihega mini prenosnega? Če je še 2 generaciji nazaj veljalo, da imajo revni otrok kolikor jih bog da bomo zelo bogati simbolno in realno, če bomo njihovo število svojih seveda omejili na 2. In če tem ne dodamo še čustveno fopanje, nekatere težko to razumejo. Ne samo pri številu otrok  – tudi pri številu čevljev. Če je povprečni Slovenski moški zadovoljen z prvimi čevlji, mimo katerih v trgovini gre, ženske za to odločitev rabijo ure pomerjanja.

Okolje okoli nas je že toliko nasičeno z vsako vrstno ponudbo in neprestanim dajanjem, da je skrajni čas da vsemu temu vsaj trikrat na dan rečemo ne. Pa zakaj ne bi bili malce egojisti, poskrbeli predvsem zase in preusmerili energijo okolice k sebi? Začnemo lahko z članarinami društev, recimo ne in bogatejši bomo. Zakaj kar naprej plačevati neke bakšiše res ne vidim smisla. Če se pa omejimo na ženske, tukaj je borza daj  – dam veljavna za obe strani. Če ona nič ne da, zakaj bi on dajal? Po vsaki ženski moških sanj pride še boljša, in če dolgo čakamo, se izbira samo povečuje. Si predstavljate miren večer v dvoje, če je ona vsaj malce pohotna in temperamentna. Kot smo lahko odvisni od tisoče reči  – smo lahko tudi od sexsa. In ni hujša nočna mora kot imeti žensko ki se ji mudi? 3 otroci v 5 letih? Oba zapufana do daske. Pa okolica skoraj ne opazi, da so se že trije otroci rodili. In če malce pokomentiram pismo mlade mamice ta teden: Hiti počasi! Ali bo Jankoviča volila ali ne, bo jeseni dobil 2 županski mandat. Če bi ta mlada mamica živela na podeželju ne bi bilo z vrtci nobenih težav. Pa kaj je tako lepega v Ljubljani, da je treba tam živeti? Omenja tudi prometne zastoje. Naj vozi kolo -  z prikolico za otroka. Pa ga bo lahko pravočasno pripeljala v vrtec.

Znamo reči ne pregrešno dragemu avtu in vsem stroškom?

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Znamo reči ne?”

 1. P.J. P.J. pravi:

  Večina ne zna. Pravzaprav večina sploh ne ve, da za avto, ali bog ne daj več njih, odšteje nekako tretjino vseh razpoložljivih dohodkov. Večina se sploh ne vpraša kolikšna je vrednost in plača ceno. Vendar se obrača na bolje. Počasi, a vztrajno.

 2. lordwales pravi:

  Obrača se na bolje, o tem ni dvoma. Kitajci že delajo električne avte za 5000 dolarjev. Slaba novica je da bodo v Evropi stali vsaj 10000 evrov. Kar se pa tiče pregrešno dragega bencina bo treba več peš hoditi.

  Se mi zdi…………………………..

 3. P.J. P.J. pravi:

  Hja, ne vem če je električni avtomobil ravno rešitev za to, čemur danes rečemo avtomobil. Je kar nekaj fizikalnih zakonitosti za preseči, da bi bili primerljivi.

  Bolj se nagibam h konceptu, katerega je zastvil Tesla že pred kakimi 80-imi leti, pa je bilo vse nekako pometeno pod preprogo. Inonosfera bi lahko bila neizčrpen vir energije.

 4. nevenka nevenka pravi:

  Nič nimam proti električnim vozilom, le akumolator bi moral vzdržati več kot sto klilometrov, ker pač ne moreš vozila vsake 100 km dve uri polniti?
  Vsaj ko sem prebirala podatke o električnih skuterjih, sem prišla do takih podatkov.

  Drugače pa, če človek uspe pospraviti podstrešje, lahko živi veliko manj stresno življenje in lahko vnese nekaj pozabljenih kvalitet. Samo odločiti se mora.
  Prestiž res ni odgovor na vse.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !