Sex, politika in pasja vročina: kaj od tega nas najbolj živcira?

 

Dragi moji, časi so potni in soparni, vročina ne popušča, apazicija še manj, Lukšiča naj bi žagali tik pred namakanjem v našem ali prijateljskem morju. Joras se je odločil za dieto, Penelope Cruz in Javier Bardam sta se poročila. In ni razloga da ne bi bili kljub vročini srečni.

Pahor pade v zasedo, vsakih nekaj ur se nam zgodi nova afera, in skoraj vsak dan nas najbolj odbiti doktor preseneti z novim sexsizmom. Edino kar nam primanjkuje, je dober sex ( ker si ne vzamemo časa ) in dopust. Obojega je premalo, vsega ostalega pa preveč. Kljub 7 % nezaposlenosti je poklic političnega satirika zlata naložba. Kakor ga krona naša vrla politika, ga niso kronali niti srednjeveški kralji.

In če imate ob vsem tem občutek, da niste ravno v soju žarometov, temveč predvsem v soju  svojega potu in da ni od nikjer povratnih informacij, in da ste vedno vi tisti ki kličete ali uspostavljate stike, lahko mirne duše rečemo, da ste pač povprečni Slovenec ali Slovenka. Ta pač uporabimo namenoma, ker smo Slovenci pač narod, ki se prerad ukvarja z svojo zaplankastjo. Če vsemu temu dodamo še vse osamljene in samske deklice, ki čakajo da jim bo princ padel z ljubega neba smo pri tem, kar Slovenci najraje počnemo:

Čakamo in stereotipiziramo da bolje bo. Bolje pa bo samo toliko, kolikor bomo sami za to naredili. Drugi bodo, ko mi bomo. Oziroma drugi ne bodo, če mi ne bomo. Če smo po eni strani zasičeni od našega vsakdana, oživimo ko gremo na dopust. Če na dopustu zaživimo preveč imamo lahko brezplačno objavo v črni kroniki. Minister za zdravje priporoča: Nikar tega ne počnete! Če se je česa na dopustu, pa tudi izven široko izogniti je : Alkohol cigarete in kava. Da je ziheraštvo oziroma previdnost, kar nam omogoča  da bomo dočakali tudi stara leta je jasno. Kdo je odgovoren za vse te nesreče v gorah mi ni preveč jasno, a jasneje je: Sami! Da se v bližini slapov in plezalnih gorskih poti ni zdravo premikati brez čelade je jasno. Finec omagal zaradi sončarice lahko beremo v črni kroniki. Starejša zakonca sta omagala tik pred bivakom pod Skuto. Če bi omenjeni športali nekaj mesecev teh težav ne bi bilo.  Že čisto navadna gozdna markirana steza je lahko usodna posebno če je spolzka. Me je zarotiralo kak kilometer pred Ratečami. Rešili so me gojzerji z profilom in pravilen doskok. 522 Cai je vedno povzročala težave tam lahko ste tudi cel teden pa ne bo nihče šel mimo. In nikar ne lazite v tej pasji Vročini na Triglav – če denar ni problem pojdite v najbližje Toplice in se trudite biti čimveč v vodi, zraven nje in nad njo. Triglav in podobne projekte si privoščite septembra, ko bo masovna planinska psihoza polegla. Z polno opremo.

Bodite sami gospodar svoje usode, in za božjo voljo ne nastavljajte se preveč soncu. Onkološki inštitut ima preveč bolnikov. In če nimate neodložljivih opravkov, ne rinite v mesto vsak dan.

Planinca je pičil insekt. Na Čavnu. Mogoče ga ne bi če bi se zaščitil z sprejem. In prazni bateriji na brezpotjih se izognete tako da imate mobitel ki se ga da polniti na sončne celice. Verjamite mi, da so fantje in dekleta grs že štufi neodgovornih planincev zaradi katerih tudi celo noč ne spijo. Tudi politiki niso varni pred gorskimi nesrečami. Nekdanjega varruha človekovih pravic je zložilo pri kolesarjenju na Pokljuki. Je pa res, da je v Gorskem raju zaščita pred politiko in grehom popolna. Če nimate radijskega sprejemnika ali prenosnika z sabo.

To raje pustite doma, kondome pa le vzamite z sabo. Za vsak slučaj, zaradi spolno prenosljivih bolezni in posledic.

Lepo poletje še naprej……………………………………..

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !