Fiasko oziroma bojkot letošnjih Premskih srečanj

 

Pravzaprav nisem imel najmanjšega namena pisati o omizju zasanjanih pesnikov, oziroma književnikov. Pa Jolka nekaj gnjavi v pismu bralcev na to temo – pa pozablja, da tudi književnike bolj zanimajo otipljive zadeve – z tem mislim na šelestenje Evrskih bankovcev oziroma žvenketanje Evrskega drobiža.

Pa koga draga Jolka zanima, kar imajo eni in isti za povedat, pa če ima to brado ali ne? Književnost gor ali dol, z tem se v Sloveniji ukvarja 5 profesionalnih piscev, vsi ostali sem in tja kaj napišemo za dušo, v glavnem pa se trudimo, da bi z pisanjem ćim več zaslužili. Če ste vi draga Jolka pripravljeni delat za narodov blagor, neka Izvolijo, jaz pa brez podpisane avtorske pogodbe razen v redkih izjemah medijem ne pošljem nič. Se pa držim vašega reka ob vaši 80 letnici: Če objavijo ( in jaz dodajam plačajo ) pošlji še! Neka govorijo književniki Slovenski kar hočejo, z književnostjo se v Sloveniji niti za sol ne zasluži. Se pa z vsem ostalim, zlasti z pisanjem pesmi, zlasti za govejo muziko, dobra žepnina je kakšen scenarij za kakšno tv limonado in politična satira.

To je pa približno vse, kar v Sloveniji prinese mantranje tipkovnice. Logično da na Premu ni skoraj nobenega več, pranja možganov je bilo v prejšnjem sistemu dovolj. Spoved se opravi v bližnji cerkvi  – za to res ni treba hodit na Prem. Če pa hočete, da bo udeležba množična, nakažite vsakemu ki bi prišel tja vsaj 50 Evrov. Zastonj poslušat vsako leto eno in isto bluzenje je zguba časa.

Če pa hočete  da bi na Prem hodilo tudi ljudstvo, povabite tja striptizeto po vzoru Moto klubov, in ljubiteljev književnosti se bo kar trlo. Tisti, ki so zgradili književniško elito, naj jo imajo in naj jo pridno zalivajo, in naj se sončijo z soju žarometov. In naj puste književne talente da pišemo, in da si priborimo na medijskem trgu svoj kos pogače.  Kakršno koli književniško družabno društveno življenje je več kot zguba časa. Če si zaželim družbe grem v nakupovalne centre. Tam
se vedno koga sreča. Skratka Nekdanje Združenje Primorskih književnikov, ki ni preživelo desnega udara z strani Cergolove in oživljanja zakoncev Terčon je pase. Pase je tudi društvo Zlati čoln  ker preporosto nima niti enega medijsko uveljavljenega pisca. Naj imajo Kosovelov kip  – saj so ga v glavnem tudi sami plačali. Jaz za to veselico nisem dal niti enega centa. In urednikom Primorskih novic bi resno prelagal: Zmanjšajte to slamo pisem bralcev za vsaj polovico!

In predvsem: če lahko Pisateljska Slovenska elita kasira, zakaj tega ne bi smeli početi še pisateljski talenti. In človek se res vpraša:

Bomo res čakali še eno generacijo, da se bo ta pisateljska elita nehala pojavljati na vsaki pasji procesiji? In po vzoru Moto klubov, edino striptiz še reši Premska srečanja. Zato predlagam ukinitev. Ker smo vsi kolikor toliko uveljavljeni pisci šli k medijem. Edino mediji in glasbeniki in televizije še plačujejo. Ostali pa ne dajo niti počenega groša.

Zdi  se mi da je bilo skoraj 10 letje pisanja za dušo in statiranja lokalni književnosti več kot dovolj.

Z spoštovanjem

Lordwales alias lady Justine

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Fiasko oziroma bojkot letošnjih Premskih srečanj”

 1. tami pravi:

  kako pa kaj tvoja knjiga?

 2. lordwales pravi:

  Dobro vprašanje!

  Pri prvem romanu sem bil z strani založnika nategnjem, sotala je še druga polovica, in še drugi nedokončan roman Moja Mala Kazame.

  Trenutno se mi splača vstrajati pri pisanju politične satire, bloganju in čakanju na kakšno (ne)spodobno povabilo kakšne osamljene ljubiteljice pisanja.

  Sanje so dovoljene, jutri pa je nov dan.
  Izdaja knjige se v Sloveniji finančno ne izplača, kaj se izpalča pasem v postu jasno napisal.

  Se mi zdi

 3. tami pravi:

  kolkor sem razumela iz tega posta (lahko pa da se motim), si najavil, da se pripravljaš na izdajo knjige, s katero boš svinjsko zaslužil. sicer pa … ti že veš, kaj te veseli.

 4. lordwales pravi:

  Nič kaj takega nisem napisal………………………………

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !