Besede na piedestalu resnice

Z besedami je pač tako dragi moji da so resničnejše od laži, ki jih poslušamo z dneva v dan. Od politike pa do gospodarstva. Ker pa je med lažmi veliko resničnih, nekako shajamo. Ker nam vsaj nam bližnji ne lažejo. Kapital pa se nam smeje na ves glas. Kar naprej nas prepričuje, da smo v raju, samo živimo pa v peklu. Peklu realnih razmer.

In ko se tako kot ponavadi odpravim v mesto, me požene tja kamor gre še cesar peš. Ker ni druge kot to težavico opraviti sam jo uberem proti občinskemu wc. Ker se mi nekako ne da po stopnicah Hotela Hilton v bližini. Že ko se wc približujem, se mimo mene smukajo nekam fino oblečeni gospodi. Ne pustim se motiti. 2 ali tri metre od Edija pred uhodom občinskih zagledam Leota, in še enega filozofskega fotografa. Kakšna veselica pa je zdaj pobaram tega filozofarja, pa mi prijazno odvrne da bo beseda o igrah. Pa mu takoj pojasnim, da z igralnicami nimam nobenih težav, ker tja ne zahajam, in da me zanimata wc in kosilo v bližnjem nakupovalnem centru. Malo kasneje se pokaže da ta fotograf nima pojma o najbolj branem in prodajanem Češkem pisatelju mlajše generacije Michaelu Videku. Avtorju Čudovitih pasjih časov in ostalih uspešnic. Ne da se mi več. In pustim to veselico da se odvrti kakor ji je drago. Dol mi visi to igralništvo.

Žal pa je moral tam viseti ugledni urednik fotografije Primorskih novic – filozofski fotograf, snemalec tv Primorka in Pop tv in še nekaj lokalnih novinarjev po službeni dolžnosti. Če je poslanstvo novinarstva, da se ukvarja z igralništvom to še nekako razumem, ne razumem pa zakaj mora biti to prvo razredni dogodek. Če sta Pahor in Križanič prišla na Občino ni nič narobe. Narobe je pričakovati da bo vlada reševala problem igralništva. Razen da bodo davki ostali tako kot so, da bodo ljudje tam še vedno izgubljali premoženje, in da bo lokalna skupnost nekaj od tega imela se ne bo spremenilo dosti. Če se v igralništvu odpušča ni to nič novega saj se povsod. Civilna iniciativa ki se plete okoli tega je dobrodošla, a kaj več od tega ne bo. Igralnice bodo točno tam kjer so. Vlada pa ni nora da bi se odrekla Kokošim ki nesejo zlata jajca. Skratka medijski ljudje so tam zagonili skoraj cel šiht. In popolnoma prezrli nekatere lokalne in globalne dogotke ki nam kroje vsak dan. Razprava o igralništvu je dobrodošla, a mlado mesto tarejo bistveno večje skrbi. Recimo integracija z bližnjim sestrskim mestom, stanovanja za mlade družine in nadstreški na nekdanjih mejnih prehodih.

Nova gorica je z trgovskim centrom Qualandija uspešno rešilo zasičenost z Igralništvom in res ni problem Slovenske politike če Italijani tam manj kockajo. Slovencev je po igralnicah za vzorec. Še nobeden ni obogatel tam.

In zdi se mi dragi moji da bi se mediji morali ukvarjati tudi z čim drugim, kot z tiskovkami in okroglimi mizami, se mi zdi. Večno zelene teme pa bralcev ne zanimajo – niti ne dvigujejo naklade!

In so pri teh Primorskih novicah že ugotovili, da so nedaleč od meje ki ne ločuje več, in da bi morali biti na naslovnici dogodki ki vežejo ljudi, predvsem pa vsaj stran o dogajanjih v sestrski Gorici!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !