Ko ni signala pomaga le zobna pasta signal

Dragi moji – pri nas so z signali težave, zlasti z brezžičnim in digitalnim.
Razumem – da na vasi ni brezžičnega interneta, je pa vsaj osnovni adsl – težje pa razumem odsotnost digitalnega signala.

Zgleda da na oddajniku na Nanosu le vse ni tako kot bi digitalno moralo biti – saj je težko razumeti da 10 cm magnetna antena za računalniški digitalni tuner ne lovi. Res da so vmes debeli zidovi, a analogno je bila z sobno anteno vsaj Ljubljana 1 vidna. Za trenutek sem pomislil, da tuner ne dela a sem poskusil z daljincem in stvar dela. Skratka z to digitalno godljo še en lep čas ne bo dosti. In vsaj Primorci vsaj do novega leta uporabljamo analogne televizije in počakamo da cene tunerjem še padejo. Skratka Nanos digitalno oddaja, a zaradi dualnega oddajanja digitalno pri moči šparajo. Elektrika stane. Zelo verjetno bo po novem letu tudi tunersko digitalno se kaj pokazalo.

Skratka to težavo sem začasno odložil za omaro, saj res nisem nor, da bom v svojo sobo tovoril še sobno anteno in še dodatno kuril tok. Klinc gleda, še to televizijo, saj se jo da odlično gledati na hišnem tv, in via internet. 35 Evrov poklonjenih Big Bangu pa bo vstopnica za tistih 20 evrov popusta nad 50 evrov nakupa. 35 evrov minus 20 evrov pa je 15 Evrov, za toliko sem se nasmolil. Ker ta akcija se konec novembra izteka, potem pa je glede na težave Mercurja težko pričakovati nadaljevanje. Še 40 evrov nakupov in potem imam laserski tiskalnik če zanemarim prejšnje odštevanje za manj kot 50 evrov! Je pa inštalacija takega tunerja dober pokazatelj v kakšni kondiciji je prenosnik. In tale Msi Wind je v odlični.Tudi sam sem v odlični, pa če se prav spomnim v šoli nisem bil ravno odličnjak. Dileme imam le z podarjenimi zadevami. Če vlada noče teh Bmw prav rad zastonj vzamem enega. Če pa me bo štihnilo v hrbtu, me bo pocajtal Dumančič in njegovi sodelavci v Hotelu Hilton ( Novo Goriška knjižnica ) bodočem Welnes centru. Zaradi mene lahko vsaj pol te politične stavbe političnega mesta ki se je zakockalo preuredijo v Welnes center. Kaj že piše v statutih javnih knjižnic ne bi zdaj. Račune je treba plačati, in taki hoteli stanejo. Hit pa vedno bolj šepa. Ne smemo pozabiti, da je ta Hotel Hilton predvsem zgrajen z prikockanim denarjem.

Ja, take so dragi moji, glede na to da že dolgo časa nisem nobene o ženskah: Prav dobro, kaj dobro, odlično se počutim v samskem stanu.

Ko sem včeraj meditiral na Kekcu na Novo Gorico, je pritekla ena družina, mala se je drla – so me pozdravili, meni pa se še glave ni dalo obrniti. Prišli in odšli so kot vihar, na terasi niso zdržali niti 3 minute. Raje nimam nikoli otrok kot da bi moral tako tekat.

Zdaj sem se spomnil: Lahko bi na Kekcu poslušal radio na enem najcenejšeh mobitelov ki se jih je dalo dobiti z subvencijo operaterja. Pa mi nekako ni bilo do tega. Raje sem malo spal in Bral Michaela Videka Ustvarjalna šola pisanja. Ko se je družina pobrala na terasi ni bilo več žive duše. Ti ponedeljki so čudoviti, samo hotela Hilton se je treba ogniti. Kar paše da dretja otrok in evrorije staršev ki hite pred ali za otroki ni treba poslušat.

Se vam zdi da je internet in knjige po tri Evre povozilo preveč obiskane javne knjižnice

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Ko ni signala pomaga le zobna pasta signal”

 1. tami pravi:

  sem si kupila eno od teh knjig za tri evre. pa moram rečt da sem za manjše neumnosti več denarja zapravila. prvič: knjiga je zblojena, da se boh usmili, drugič: če je nekdo sin znane (in po mojem malo precenjene) slovenske pisateljice, še ne pomeni, da je potem tudi njen dar podedoval (ampak to sem že prej vedela), kar se precej pozna pri prevodu. in seveda tretjič: založbo bi bilo treba po prstih, ker ni lektorici dala dovolj časa, da bi dobro opravila svoje delo.
  drugače pa … moja bivša prijateljica bi rekla, da si “zelo lepo vzgojen”.

 2. lordwales pravi:

  Hvala za lepe pohvale, te pašejo. In če se boš slučajno odločila za svoj lastni blog in boh ne daj razkritje indentite, se bo res zgodil čudež. Drugače pa priporočam v branje Michael Videk: Čudoviti pasji časi

 3. tami pravi:

  imam blog, nič skrbet.
  tisto pa ni bila pohvala. vsaj ko je tista ženska meni to rekla, ni bilo mišljeno kot pozitivno.
  viewegha pa ne maram preveč. brala sem eno ali dve njegovi knjigi pa mi ni ravno legel.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !