Bivanje v Ljubljani ni več prijetno

 

» Bivanje v Ljubljani ni več prijetno in razmere so prav obupne. »

Dragi moji  – to nam namiguje spletni neodvisni Reporter, trobilo ve se katere stranke. Nič nimam proti strankarskim medijem, toda napovedovati poraz Zokija je poker brez asa v rokavu, ne glede na v Stožce po rožce, Ljubljanske vrtičkarje brez vrtičkov in četrtne skupnosti je zmaga Zokija vsaj tako trdna kot naša skupna Evropska valuta Evro.

Desnica ima pač nočne more, levica tranzicijsko tajkunske krče – če pa potegnemo črto so kratko v bistvu potegnili odpuščeni v vseh tajkunskih podjetjih. In kdo že pravi, da bivanje v Ljubljani ni več prijetno? Da je obupno? Zdi se mi, da vse to nekako ne bo zdržalo. Se mi zdi, da je vse to pisanje Reporterja predvsem žalitev vseh Ljubljančanov in Ljubljančank, ki se trudijo za lepšo in boljšo Ljubljano? Kaj pa Ljubljani manjka? JJ za župana, pa saj sploh ne kandidira. Potem  pa se nad Zokijem nimajo kaj razburjat, ker ves jagodni izbor proti kandidatov in kandidatk ne bo skupaj presegel 50 % glasov. Bitka ki je že v naprej izgubljena. Zoran je mogoče res malo pretiraval, a Ljubljano je napravil lepšo, predvsem pa je center zaprl za ves promet razen peš in z kolesi. To se mi zdi ni uspelo nobeni materi županji, še manj pa županom. Zadnji ki je pred Jankovičem kaj naredil za Ljubljano je bil legendarni Avstro Ogrski župan Hribar. Zoran mu ponosno postavi spomenik v bližini Šuštarskega mostu.

Vsekakor je Ljubljana mesto, kjer se da ogromno stvari početi, in spoznati ogromno Ljudi. Premalo prostora imamo, kaj vse je v Ljubljani, če pa se omejimo na kultni kino dvor kjer vlada neka posebna atmosfera in je že postanek v baru nekaj posebnega, Ljubljanski grad z poceni in dobro restavracijo, in prekrasnimi razgledi, živalski vrt, staro Ljubljano in Šmarno goro je dovolj reči:

Ljubljana je ljubljena! Težko boste kjerkoli drugje v Sloveniji klepetali z popolnimi neznanci, uživali ob praktično vsakodnevnih večernih prireditvah na Prešercu, bili le streljal od največjih medijskih hiš te države, prav tako od politike, skratka Ljubljana je mesto kjer se dogaja 24 ur na dan. Ljubljana je mesto z dušo, z nekimi manirami, navadami in običaji. Odkar lahko celo Ljubljano prevozimo z mestnimi kolesi, in celo mesto prevozimo brez da bi enkrat samkrat segli po drobižu ( projekt Urbana ) se mi zdi da je pritoževanje desnice neke vrste fovšija. Nam ni uspelo, vam pa je! Če se gre kulturni boj, se veliko novega v mestu ne zgodi. Ljubljanska mestna občina je zapufana, pa mi povejte katera Slovenska občina ni? In Zokiju so uspele skoraj vse predvolilne obljube ob dejstvu, da mu Je JJ ukinil 60 milijonov Evrov iz državnega proračuna. Pogled na vse novo v Ljubljani je prav inpresiven. Da stopimo na Ljubljanske trole, kmalu pa še v muzeje in ladjice po Ljubljani, ter na vzpenjačo ni treba po Ljubljani zgubljati niti sekunde.  Urbano kupimo in polnimo v katerem koli Sparovem hiperju.

Zaradi prej povedanega Zoran Jankovič zasluži še en mandat

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev na “Bivanje v Ljubljani ni več prijetno”

 1. NordStar pravi:

  Falil si pri lokaciji spomenika. Najbližji most je pač Šuštarski.
  JJ je res vzel Zokiju denar ispred nosa, a mu ga Barbi ni dal nazaj. Politika je hudo zajebana stvar.

 2. nevenka nevenka pravi:

  Če se navežem samo na naslov, ti kot Ljubljančanka lahko povem, da me je nekoč motilo, da živim na obrobju. Sedaj pa me ne moti več.
  Mene se ne da kupiti z mostovi in tlakovci.
  Veliko raje sem imela dren in iskanje parkirnega prostora kot pa to, da je mesto postalo kot kocentracijsko taborišče, kjer te mestna diktatura ves čas na vsakem centimetru preganja.
  Ves ta denar, ki je bil prekomerno zapravljen, bomo morali odslužiti, upam, da je ljudem jasno, da nam nihče ničesar ni podaril. In zato plačujemo še zrak, ki ga dihamo.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Aja, vprašanje kaj Ljubljani manjka, je zelo zanimivo.
  A skoraj moraš biti Ljubljančan kar nekaj časa, da izstreliš odgovor.
  Ljubljana je kot lepa ženska, ki je vsak dan bolj naličena.
  In vsak dan ji nekdo ukrade košček duše in iz tega naredi biznis.

 4. xx pravi:

  Nevenka te podpišem.

 5. NoMercy pravi:

  Zadnjič, ko sem se po dolgem času (cca 1,5 leta) spet sprehajal ob Ljubljanici v nedeljo opoldan sem bil prijetno presenečen :P
  Kot, da sem v Bruslju, Edinburgu, Novem sadu … skratka primerljivem mestu :P
  LJ je NUJNO potrebovala kaliber Jankoviča, da je “naredil” infrastrukturo, sedaj potrebuje finančnika (morda spet ZJ), nato pa bo čas za kakšno bolj umetniško, sociološko … dušico :)

  Jedro prestolnice pač ne more biti kot stanovanje kakšnega umetnika: razmetano, z drobtinami pod mizo, ptičjimi iztrebki na okenski polici in od starega prahu pomešanega s cigaretnim dimom zašpehano žarnico, ki še komaj oddaja svetlobo :P

 6. jesis jesis pravi:

  Še kako je res vse to – desnica je pa z izborom svoje protikandidatke

  http://jesis.blog.siol.net/2010/09/10/zofka-iz-velenja-vs-jankovic/

  dejansko priznala poraz in v bistvu posredno podpira ponovno
  Zokijevo izvolitev.

 7. Minovak pravi:

  Bivanje v Ljubljani res ni več prijetno. Hudo onesnažen zrak, posebno pozimi, slabe ceste, neurejena infrastruktura in še in še… Gradijo se (vsaj za zdaj) nepotrebni objekti, ki so bolj spomenik nečimernosti, kot kaj drugega. Ljudje potrebujejo toplino bivanja, ki pa je ni. Za to je poskrbel ZJ, ki mu je bila prva naloga ta, da bo njegova firma uspešno delovala, zraven pa padale provizije (npr. Špar v Šiški in še in še…). vse ostalo je devata briga. Leporečje je njegova največja vrlina, čeprav ima katastrofalen govor, a ljudje mu verjamejo, da je vse zgradil takorekoč iz svojega žepa. Naivnost Ljubljančanov je brezmejna in meji na neverjetno. Posledice te naivnosti prebivalci nalagajo sebi in še zanamcem, za kar pa naivnost ni več opravičilo, žal. Na vidiku je še rešitev in to so volitve, toda samo v primeru, da pozabijo na naivnost.

 8. xx pravi:

  NM zate je še izraz “bedak” škoda.

  jesis aka odpisani ti si pa ohladi svojo r*** , glave si tako ali tako ne moreš.

 9. Feniks pravi:

  O sposobnostih ZJ ne gre dvomiti, ali so usmerjene v pravo smer pa je že drugo vprašanje. Ljubljana nikoli ni bila mesto brez prometa. Gre za uvožen štos s katerim se mestno jedro oddaljuje in odvzema običajnim ljudem ter stanovalcem in približuje zgolj tistim, katerim potem v tem ni treba živeti. Delovanje ZJ gre na roko predvsem tistim, katerih želje in potrebe sploh niso prioriteta. Stvari so se dogajale predvsem na področju iger, da je pa treba poskrbeti za področje kruha, pa marsikdo sploh ne razmišlja. Podpiranje športa in kulture v takšnem obsegu in v tej situaciji ne more miniti brez kazni. Zato bomo še tenko piskali. Vsak kmet ve, da denarja za nakup semena ne more kar zapiti v prvi gostilni, preostanek pa zatakniti lokalni pevaljki za modrc. Ampak kmet dela s svojim denarjem in se tega niti ne upa.
  Se je kdo vprašal kakšna obrtna cona bi se lahko zgradila iz proračuna za Stožice? Je komu čudno, če naši obrtniki nočejo kupovati parcel v conah po 150 do 200 in več €. Ali koga skrbi, ker se raje spakirajo v Graz kjer sposobnim ponujajo parcela po za naše razmere smešnih cenah? Ali koga moti, da tam organizirajo tudi vrtce za otroke teh ljudi? Bi se kdo vprašal kam bodo potem ti otroci hodili v šolo in kam se bodo preselili tisti, ki hočejo delati, plačevati davke ampak se ne pustijo odirati zato, da bo nekdo gradil neskončno predrage ali pa celo nepotrebne projekte?
  Vse skupaj spominja na tisto sceno, ko ladja tone orkester pa igra naprej namesto, da bi pomagal rešiti, kar se rešiti da. Ne samo to, orkester celo kupuje nove inštrumente. :(

 10. NoMercy pravi:

  @ xx: če se že gremo ta nivo: dokler ti tako meniš, sem jaz na zelo varnem :P

 11. lordwales pravi:

  Popravljen Mesarski v Šuštarski most in dodana fotka z mojega letošnjega obiska Ljubljane.

  Hvala za vse vaše komentarje

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !