Bi tudi vi zidali hišo na ugoden kredit

Ni problema, dragi moji, samo Kordež se morate pisati, firmo spraviti na kolena, za darilo pa dobite sanjski kredit, čisto slučajno pa je vaša tajkunsko izžeta firma pomemben lastnik pri banki posojilo dajalki. Kredit seveda vračate, a ker je vaša plača prav tako sanjska ni težav.

Smo se od teh zgodb kaj naučili? Koliko dni še do konca Merkurja? Če do prvega ne bo 100 milijončkov evrov na računih bank bo Merkur 1 oktobra samo še dobro zapahnil vrata vseh trgovin. Tukaj mi pride asociacija o zapahih in kandidatih za to: Ki bodo delali družbo Prijatelju…………………………….

Če ima ta naša vlada kaj pameti, potem je potrebno vsaj 30 Slovencev in Slovenk takoj dobro zapahniti, da si naslednjih 30 ne bi nikoli več privoščilo Državnega ropa državne srebrnine in državljanov. Kako lahko podjetje z 100 letno tradicijo zaradi tajkunskih prevzemov z milijardo evrov letnega prometa potoni kot Titanik? Bohorič, šef Save in Knuplež, šef Big Banga nas tolažita, saj ni tako hudo. Se bomo zvlekli iz težav, saj bodo pomagali ( pomahali ) in da so to trenutne težave. Biti dolžan 525 milijonov evrov ni težava, je game over. Takega pufa ne bi preživel niti Microsoft eno najhitreje rastočih in največjih globalnih podjetij. 140 milijonov evrov gotovine je Merkur pognal da je rešil tajkunski Merfin – in zgodba je enaka igranju ladijskega orkestra na potaplajočem Titaniku. Banke so z žuganjem z palico in korenčkom zadnji hip potegnile iz Mercurja zadnjih 140 milijonov evrov. Vsi ostali vključno z dobavitelji svojega denarja nikoli več ne bodo videli. Če še vedno niste prepričani o tem – Merkur ima največjo razprodajo kadarkoli v Sloveniji. Takih popustov na toliko artiklov si še nihče od konkurence ni nikoli ni upal dati. Taki popusti pomenijo samo eno: Titanik!

Na drugi strani imamo gazele, te dni Dnevnik spet podeljuje nagrade, a kaj bo teh 2000 delovnih mest ob potopljenih vsaj 20000 in več. Rekli boste, kaj se to nas tiče, saj so sanjski popusti v Merkurju darilo iz neba. Končno trgovec, ki skoraj zastonj daje. Je pa po drugi strani res, da kar je bilo vrednega na Merkurjevih policah je bilo že zdavnaj prodano. To kar je ostalo, Američani za kakšen Dolar prodajajo na svojih dvoriščih, da očistijo kleti in podstrešja. Kitajska roba saj ni tako slaba a tudi ni veliko vredna. Kaj se to nas tiče, saj jih bo samo 1000 Merkurjevcev odpuščenih. Dokapitalizacija? Enako kot če denar delite na ulici, nihče ne bo imel nič proti.

Medtem ko Merkurjev Titanik orkester igra zadnje takte nas je Nizozemski trgovec ki rad Spara spet razveselil: Z litrom brezplačnega mleka. Oni zanesljivo nimajo nobenih finančnih težav enako Obi Harvey Norman in vsi ostali tuji trgovci. Pri njih se ve kdo je šef kdo pobere dobiček in predvsem nobenih delnic jim ni treba ne kupovati ne prodajati. Besede tajkunski prevzem ne poznajo. Niti eden od tujih trgovcev v Sloveniji ne kotira na ljubljanski borzi. Dajejo pa maksimalno možne popuste. Predvsem pa plačujejo dobavitelje. In verjamem Knupležu da ima Big Bang dobiček. Le kupcev nas je tam za manjši pevski zbor. Kaj bo z Big Bangom po 1 decembru ko nobeden ne bo hotel več kupiti digitalnega usmerjevalnika še šlogarce ne vedo. Jih pa ta posel trenutno rešuje. Pregrešno dragi računalniki se bojim da ne. Pa kdo bo dal za povprečni prenosnik več kot 500 Evrov? In no name tipkovnico 15 evrov? Harvey Norman je take prodajal po Evro!

Prevsem pa se zdaj računalnike kupuje med pizzami in špageti, kot je pred leti izjavil eden od računalniških trgovcev. Pa še tam samo če je dober popust

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !