Moji joški so v redu

Izvirnost piscev filmskih scenarijev za Holiwood ne pozna meja. Mejo postavi naše razumevanje tovrstnih dovtipov, medtem ko zaman pričakujemo, da bo glavna igralka pokazala joške. Bebasti scenariji in joške ven je večen atribut največje filmske industrije tega sveta – Holiwooda.

Če pa se postavimo v vlogo scenaristov, zlasti glavnega, takoj začutimo šelestenje zelenih bankovcev. To je tisto, kar daje energijo čisto povprečnim, če ne celo pod povprečnim piscem scenarijev, ki so kot literati propadli na celi črti. V glavnem predelujejo romanistične klasike. Ko pa teh zmanjka, pa prav pridejo tudi joški in Mel Gipson. Vendar to ljudje radi gledajo, poslušajo in to plačujejo. Kombinacija sexsa, pustolovščin in iskanja zakladov je najboljša formula uspeha Holiwoodske filmske industrije. Tukaj so klišeji večni. Samo filmov tipa Ta Stari in Ta Stara, čez 30 in še pri starših in Crocodil Dunde je bilo posnetih na stotine. Saj je gledljivo, samo po 50 Holiwoodskih uspešnicah nekako ne razpoznamo več zgodbe posamezne uspešnice. Ena sama Amelie in Povratne Steklenice nam do vsake podrobnosti ostanejo v spominu. To so art filmi. In prinašajo obup na filmskih blagajnah. Če pokrijejo produkcijo je več kot v redu. Holiwoodske uspešnice pa lahko vržejo na blagajnah kinematografov več kot milijardo dolarjev. Pomislimo na Cameronov Avatar. Skratka vse kar dobi Oskarja prinaša neverjetne dobičke. Prav ste prebrali. V resnici pa so igralci, scenaristi in producenti čisto navadni ljudje. Ki se obupno oblačijo, povzročajo sexsualne škandale ker preveč javno skačejo menda zaradi stresa čez plot in poosebljajo Ameriške sanje dokler studiji pišejo čeke. Holiwood še vedno plačuje z čeki. Nakazil na račune ne poznajo. Holiwoodarji so ljudje, ki ne poznajo besede varčevanje ali naložbe v depozite in delnice.

Važno da je Dolče Vita. Kaj potem če zvezdnika zalotijo z prostitutko. To je še najmanjši problem. Večji so alkohol in ostale substance. A kaj ko v filmih zaradi naravnega in foto shop liftinga zgledajo pravljično. In vsaj največji zvezdniki v filmih nikoli ne kadijo. Potem pa beremo da imajo plučnega raka. Včasih se zatakne tudi pri duplericah ki služijo v glavnem temu da pokažejo joške. Za nekaj 100 dolarjev. Ali pa se producenti odločijo, da bodo rajcali z bradavičkami pod tanko majčko. In če se boste slučajno prebili do Holiwooda, je tam delo delo in žur žur. Povprečni Holiwoodski film je posnet v manj kot 40 snemalnih dneh. To pomeni da se bo nekaj minutni set na ločeni lokaciji snemal 15 ur in več. Bolje da greste k italijanskim studijem, tam se nikoli ne snema več kot 8 ur na dan. Vmes je še kosilo vsaj 2 uri.

Predvsem pa ne pozabite, da Holiwoodske čeke sprejemajo tudi naše banke. Če bi radi globoke priklone, osebnega bančnika in najvišje bonitete ste kot rojeni za Holiwoodskega scenarista. Z nekaj idejami vam bo uspelo ne glede na to da vam prej nikjer ni. In moji joški so v redu so vredni zlata. To se prodaja

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Moji joški so v redu”

 1. Nikina Nikina pravi:

  Res je. Lepo napisano! V spominu ostanejo res filmi kot je naprimer Avatar, obnovo bom znala verjetno še dolgo, medtem ko sem obnovo Sex in the city 2 že pozabila, pa čeprav sem ga gledala mogoče mesec nazaj.

 2. Janezbond pravi:

  Tudi na drugem koncu sveta je zaradi denarja veliko poudarka na seksopilu, jošk in golote… http://ifeelecchi.wordpress.com/2010/09/27/ali-fanservice-postaja-klise/

  Na žalost se samo sex dobro prodaja. Medtem ko kvalitetne produkcije tonejo v pozabo ali pa niso niti dovolj izpostavljene.

 3. Afnogunc pravi:

  Ni problem v Holiwoodu – oni delajo kar najbolje prodajajo. Je pa problem, da pri nas vso to šaro kupujemo, čeprav je evropski okus dosti bolj zahteven, pa še tu ne dam roke v ogenj, da je tako tudi z našo mladino. Angleži in Francozi delajo dosti boljše filme – so pa dražji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !