Saj po novem letu bolje bo, kajne Slovenija!

Kolikokrat smo Slovenci to rekli: Saj po novem letu…………………., oziroma smo res Slovenci in Slovenke narod, ki poleg rož in zelenjave goji stereotipe, klišeje in večne parole. Tudi ko so te parole obrane do kosti še vedno vžgejo. Saj po novem…………………….. bo bolje, samo če ste v prejšnjem kaj postorili zase. Ker drugi ne bodo pa če se na glavo obrnemo.

Maratonsko delamo prvo, drugo, tretjo in vse naslednje službe, zvečer izmučeni padamo v posteljo serijsko podpisujemo pogodbe na bankah ( varčevalne in posojilne ) in predvsem vedno padamo na trgovske trike. V veselem decembru dragi moji je že tako, kot da bi se odprla rajska vrata. Trgovci ne glede na naša politična in svetovno nazorska prepričanja kar naenkrat postanejo silno zaskrbljeni za naše skupine potreb. Kaj potem, če imamo že polno podstrešje krame, otovorjeni kot dalmatinski osli bomo vso to kramo nosili domov. Vse tako fino zavito, vse tako dišeče, sladko in noro poceni da bi se bil greh v vsemu temu odreči, čeprav milo rečeno vsaj dvem tretinam daril, nakupljenih z našo kreditno kartico ali karticami prijateljev in žlahte bodo družbo delali naši hišni ljubljenčki pajki.

Trgovci bodo kot nori pripravljali že zavite darilne pakete, in mi bomo padali na to, kot da se nam obeta svetovni potop in nas lahko odreši le Noe in njegova Noetova barka. Ko bo to za nami, slede žuri – partiji – fešte in kar je še takega, sledi konzumacija alkoholnih pijač in z tem povezane težave. Preveč slinjenja, petard, čustev, pričakovanja in saj po novem letu……………………. Spet smo padli na to finto!

Spet smo klinc padli na to finto, vsakoletnih novo letnih želja. Dejansko pa se ne bo prav veliko spremenilo, Blišč novoletnih luči ne prežene…………., se mi zdi. Nekaj pa drži kot pribito: Vaši krediti ( lordwales nima niti centa kredita ) in dolgovi do davkarije ne glede na vaše novo letne želje ostajajo. Odplačati jih bo treba do zadnjega centa. Zato nekaj skromnosti pri novoletnih darilih ne škodi, če se že ne morete odreči pregrešno dragim novoletnim darilom vsaj novoletnih voščilnic ne kupujte. Naredite jih sami ali pa svoje digitalne fotke razmnožite v digitalnem studiju, lastnem ali fotografskem. In vsem ki te dni fehtajo za vaše evre odločno rečite ne. Nisem proti dobrodelnosti, toda pomagajte direktno, kupite literarni prvenec mlade literarne talente ali direktno nakažite na trr. In ko se bodo pogasile vse te pred novoletne luči in bomo nazdravili in se zavrteli z Silvestrskim poljubom bomo padli na realna tla: Leto dni bomo pametnejši, dedi in dame starejši in Emšo pozabljajoči. Nečesa pa le ne bomo pozabili:

Saj po novem letu bolje bo.
Klinc bo dragi moji.
Se mi zdi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !