Ko nam mrkne sonce nam preostanejo samo še Kursadžije

Res je mrknilo danes, za kakih 70 % – čeprav je na trenutke zgledalo kot da so res črni prišli spet na oblast, a se je že po 10 pokazalo da nam bodo še dolgo vladali ta svetli. Čeprav ga milo zvočno rečeno kronajo.
Če so ga kronane glave, zakaj pa ga oni ne bi smeli?

Ko sem na hitro preletel današnjo Večerovo blogosfero – nikjer nobenega sončnega mrka ali zapisa o tem. Še manj o razprodajah, novi Slovenski religiji. Ki zdravi vse škripajoče težave, saj je znano, da se največje orgazme doživlja na razprodajah. Razprodaje delujejo blagodejno za blagajne trgovcev, rajo pa ozdravijo zanesljivo ko dobe prvi izpisek plastičnega denarja. Takrat učinki orgazmov izplahne.

Pa povejte mi prosim, zakaj ne bi imel folk guštov – saj je doma tako in tako ena in ista rutina. Sitne žene, tečni dedci, žlahta ki je toliko vredna kot raztrgana plahta. Potem zakaj naj bi si raja ne dala duška? Jaz ne bodi ga mona se usedem nasproti najbolj agresivnega trgovca, in gledam rajo kako pada na limance. Kitajsko blago po Evropskih cenah. Seveda ne smem trditi, da so pred razprodajo cene napumpali, saj nikjer nisem videl nobene pumpe, a ne mi govort da so teniske za 50 in več Evrov brez vsaj 50 % marže. Kdor zna, pač zna, pri stričku Hoferju je bilo na ta razprodajni začetek novega leta precej prazno, da bi tako hitro prišel na blagajno se ne spomnim. In dragi moji ko berete te vrstice, ne pozabite da je samo lani uradno bankrotiralo čez 500 Slovencev in Slovenk. Uradno se temu reče osebni bankrot. Ko ti poberejo vse, gate, čiste in umazane pa puste. Ker je njihova vrednost vredna manj od enega potega kartice. A Slovenci in Slovenke smo to hoteli, katedrale potrošništva. Zato se nič kesat – proti potrošniški mrzlici pomagajo samo škarje. Ki prerežejo še tako zlato kartico.

Na srečo se znamo povprečni, teh nas je kaki dve tretjini tem tegobam izogniti, težje se pa je razni svinjariji in mokroti na klopeh nakupovanih centrov. Ženska zraven mene se je nekaj pritoževala, pa saj sem vam gospa enkrat povedal. Dvakrat pa vam ne mislim. Skratka novo leto se je razprodajmo začelo. Žal med vsemi tebi razprodajami ni nobenega razglašenega in fušajočega politika ki bi ga kupili za drobiž. Dobra pa je tista z radia 1: je eden redkih Bosancev ki mu Hilda ni dolžna. Meni tudi ne. Ker ni šans da grem v gradbeništvo. Raje po kolenih na Sveto goro. Tradicionalno Sveto gorsko pokoro sem malce opustil, a kaj pomaga taka pokora, če te vsega premočenega klub mareli spodaj v mestu čaka pikajoča Pika. In še posebno po novo letno darilo za vse, ki me zvesto ali manj zvesto berete:

Grafit z Sveto gorske pokore. Ker z to pokoro ni bilo nič, lahko rečem:

Pokorno javljam, brez politične satire je kot nedeljsko kosilo brez goveje župce. Pa saj je znano, da vsi politiki, ne glede na barve, radi šeflajo in župljajo

Pa dober tek

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !