Zakaj je dobro biti egoist

Iz preprostega razloga, dragi moji, ker ti bodo zelo težko karkoli rubili. Sem ravno prebral zgodbo o Ptujčanki, ki jo je soseda nategnila za nekaj Evrskih tisočakov. Ljudje božji, tudi če plačate en cent zahtevajte potrdilo ali račun.

Jaz to vedno zahtevam, in na roke ne plačujem ničesar. Če je prodajalka nestrpna ko ob pultu preden poberem vrečko je to njen, problem, moj pa, da se zneska plačila na računu in slipu ujemata. Če se, je vse v redu. Da pa se naivnost, oziroma površen pregled računa plača, je bilo ta teden pri stričku Hoferju kjer je blagajničarka dvakrat potegnila limone. In sem bil ob 79 centov ker nisem šel takoj reklamirat.

Skratka človeška naivnost ne pozna meja, lahko pa se začne tudi pri serijskih mailih tipa zelo pomembno sporočilo. Take maile je treba takoj brisati. To je ena plat naivnosti, druga je očetovstvo. Lepo je biti oče, a to stane, in nikar tega ne počnite z 550 Evri mesečnega dohodka. Seveda večina staršev skoči pokonci, češ da štart otroka ne stane 3000 evrov, vsak mesec pa 1000 Evrov. Ne trdim, da je toliko, treba je vzeti račune v roke in kalkulator. Bog ne daj če starša nimata službe sta ob vseh stroških še ob najmanj 40 Evrov mesečno kolikor stane obvezno in dopolnilno zavarovanje. Prava loterija je dobiti državni vrtec za manj kot 300 Evrov na mesec razen če ste popolnoma brez dohodkov. In ko bo ta gospa zaradi pravne in socialne države, ki podpira tajkune, in zatira male ljudi šla za zapahe za 7 mesecev bo Hilda na prostosti še vedno zalivala rože. Kam se je tej gospe iz Haloz mudilo, da ima pri 27 tri otroke. Zdaj se spomnim srečanja z bivšo sošolko iz osnovne šole mati treh otrok ki se ji vedno mudi. Na mojo izjavo: Ne da bi vedel, da se mi mudi je ostala brez besed, in se ji vsaj za trenutek ni mudilo nikamor. Blagajničarka pa se je prebudila iz apatije, se smejala, jaz pa sem bil zvezda dneva.

Dobro, pri nataliteti je prisoten materinski nagon, še bolj pa pritiskanje na partnerje, naj čimprej narede otroka. Pol pa grejo na občino jokat, ker ni vrtca zanje, in ker jim je kot študentkam spodrsnilo. Kaj pa načelo najprej štalca, pol pa kravca? Prav zanimivo je opazovat apatične in od otroškega živ žava uničene mlade starše, ki hite popoldne po 8 urnem šihtu v parku. Nič mladostnega ni videti v njih!

Seveda nas bo teh 20000 baby boom otrok naslednjih nekaj let penzijsko rešilo, najkasneje leta 2017 pa bo letna nataliteta Slovenk padla pod 15000 otrok letno.

Spodnja meja mojih dohodkov če bi dobil žensko za prvega otroka je vsaj garantiranih 1000 Evrov mesečno. Tako da še dolgo ne bo nič. Pa saj nas je veliko takih. In kaj nam manjka? Živimo svoje sanje, lahko po prvi službi delamo še drugo kar ne bi mogli če bi imeli otroke. In predvsem smo svobodni.

Si predstavljate svojega otroka, ki vas ure dolgo sprašuje z tistim znanim zakaj? Zdi se mi da se bo treba postavit na realna tla, čeprav ima vsaka ženska pravico imeti toliko otrok kot jih želi. A če čaka, da jih bo vzdrževala država, ni na pravem kontinentu.

Socialna blagajna je zaradi 8000 na novo prijavljenih delavcev za upokojitev po starem zakonu pred zlomom. Občine vsaj v večini na robu bankrota. Socialne stiske na vsakem koraku. Novih Služb razen sezonskih nobenih. Se nam piše res črna prihodnost?

Zato dragi Pahor skenslaj to nesrečno penzijsko reformo! In varčuj pri državni upravi, in zmanjšaj davčne obremenitve gospodarstva!

Če hočeš še en mandat

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Zakaj je dobro biti egoist”

  1. nespo pravi:

    ”Kaj pa načelo najprej štalca, pol pa kravca?”, ”Zdi se mi da se bo treba postavit na realna tla, čeprav ima vsaka ženska pravico imeti toliko otrok kot jih želi. A če čaka, da jih bo vzdrževala država, ni na pravem kontinentu.” – To jaz tulim že od nekdaj! Hvala bogu za somišlenjaka kot si ti!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !