V tretje gre (ne)rado

Že dejstvo, da miške ne padajo kot vroče piške spravlja marsikaterega moškega nad 40 vključujoč mojo malenkost na trenutke v obup, ki pa hitro postane brezup – in ni utirjeni kalup. Dejstva? Kariera ali ženska? Kariere ne dam, žensk ne iščem, tisto pa kar je bilo povzroča sladko bolečino. Kolikokrat gre osel na led? Osebno sem šel dvakrat, v tretje pa ne bi več.

V telegrafskem slogu povedano, nekateri me opominjajo da se mi Abraham bliža, a mene to ne skrbi. Skrbi? Nič me ne skrbi, včasih me malo zasrbi. Prihodnost? Kot sem zapisal: Kriza je samo za tiste ki se ne znajdejo. Če pa pustimo besedne igre nekoliko v stran in se zresnimo:

Stari zberi se, a še kaj preberi.
namesto z pohotništvom se prični ukvarjat z pohodništvom, in raje ne z porodništvom. Vsaj naenkrat ne. Na trenutke me malce nervira osebni perfekcionizem, če ni vse na mestu me na trenutke iztiri.
Skratka vse okoli in glede žensk je bilo povedano, moški razumsko, ženske čustveno, pa se je treba nekako ujeti.

A kar te dni ponovno ugotavljam: Pisat se izplača. Lahko se zaradi tega tudi neudobno počutim, a pri ženskah mojega življenja ( ljubezni ) bom pri vsaki kandidatki takoj zahteval njen gsm. Mailiov ne mislim več pisat nobeni.

Občasno, sočasno in sočno pomislim na oboževalke, višje kot se bom uspenjal z pisateljsko slavo, več jih bo. Glede na to, da je več kot z eno težko shajat bo pač treba prebrati. Bodo tiste, ki bodo izpadle težile naprej?

A nekaj definitivno velja zame: Sem slab pesnik – in ne razumem pesniških dušic. Pesem napišem v nekaj minutah, in se ne obremenjujem z nobenimi pravili. A ker je vedno luč na koncu predora, kancljijskih deklic res ne bi več. Kot vsi romani ne bodo nikoli prebrani, pisanje prošenj za službo pa je enako tistemu znanemu Rožičevemu vicu o upliivu gasilske, železarske in promenadne godbe na delo in razvoj podeželskih kinematografov – prav tako ženske ne dobiš z prošnjo, magari prilepiš kolek.

Zagotovo pa so vse, ki sade rožice in žive v čustvenih oblakih neprimerne zame. Sodobna ženska mora enako dobro vrteti kuhalnico kot tipkovnico. Če pada na predsodke, komplekse in multiplekse ji niti palični mešalnik ne bo pomagal.

Če pa je še samska in je napisala vsaj en roman naj se mi oglasi, lahko pa tudi čaka na svojega princa naprej. Meni bo šlo tudi kot samskemu v prihodnosti najbolje, bolje prihranki na banki kot sitna babura v hiši.

Zdaj pa grem gledat še enega od Holiwoodskih block busterjev z zelo
pocukranim naslovom: Ljubezen

Zdi se mi da so Holiwoodske romantične ljubezenske sanje samo v filmih

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !