O sočnih hruškah in gnilih tepkah

Dragi moji – brez politike v naši podalpski očitno ne gre, se ne zmore in nekateri so prav odvisni od nje. Ker ne bi ne razkrival in namigoval, odgovor si poiščite sami. Med vsemi mesijami z alternativnim vladnim programom manjka samo še kralj Elvis Presley. Da je kralj še kako živ se pozna tudi v Slovenski politiki – tako desni in levi.

Hudiča kje so bili mesije, ko so delavci delali v vseh Drnovškovih in Janševi vladi skoraj za drobiž, pogoltni kapital je štel dobiček – dokler ni prišel pravi social demokrat Pahor in udaril po mizi – z velikimi mukami levega vladnega četverčka je bil najprej zvišan neobdavčen prag dohodnine, kasneje pa še dvignjena minimalna plača na pritisk sindikatov skoraj pod prag revščine. Pogoltni kapital se tudi zaradi teh dobrih 100 evrov neto več na delavca z minimalno plačo ni zlomil. Zlomila pa se je politična kultura. Najprej zase šele dolgo potem za druge. To je politika. Kjer je korito, tam jih je veliko, kjer pa teh jasli ni, tam je raja.

Skratka mesije naj bi rešile ta naš podalpski svet, in nič jim ni sveto, niti ustava. Pa naj se pišejo Golobič in Janša, noben poslanec aktualnega parlamenta ni mona da bi se odreklel rajskemu življenju na račun davkoplačevalcev. Ta vlada in parlament bo zdržala do septembra 1012 se pravi do konca mandata.

In če trezno pomislimo, vsaj večina nas si za mesijo ne želi ne Goloba na strehi, ne generala Glanzhofa, ne starosto Slovenske leve politike, mentorja prej omenjenih. Ne smemo pozabiti, da je Pahorjev mandat vključno z mojo malenkostjo potrdilo 350000 državljanov in državljank te podalpske, in vsaj velika večina od teh bo raje šla po kolenih okoli parlamenta kot volila kogar koli drugega kot sd. Sd pa kot edina prava socialdemokratska stranka z posluhom za reveže in malega človeka, in hkrati strpna do kapitala, srednjega in visokega razreda, in tolerantna do obdavčitev bogatih, in ne pogoltna do kapitala v vseh dosedanjih vladah dokazala da kljub nekaj solistih uspešno krmari v prihodnost te države. Mogoče z kapitalom ne zna najbolje, sd minister Križanič za finance hitreje govori kot kaj naredi toda te države zagotovo ne vodi v propad. Sd ni ne producirala tajkunov, še manj dajala tajkunske kredite, niti na sedežu vlade prodajala Mercator za vpliv Janševine nad osrednji Slovenski dnevnik Delo. Kot vsaka stranka tudi sd ni brez afer in težav, a vsaj radikalna ni, čeprav bi Pahor že zdavnaj lahko odpoklical patriotizem in umaknil Slovenske vojake iz Afganistana. Politika je pač taka kot je, in še kako resnične so besede lokalnega zelenega mesije Rogljiča ki je na lokalnih volitvah za Sežanski občinski svet zrušil vse obstoječe stranke in liste. A tista stranka, ki mu ni dala predsedovanja mandatno volilne komisije zagotovo ni bila sd. Bila je kar stara dobra lds. Pa smo tam kjer se šepetajo kapitalske pravljice.

Je pa res, da vsaj na Sežanskem krojijo in šivajo že desetletja eni in isti. In malce tudi nagajajo lokalnemu mesiji. A tudi Rogljič ne bo odrešil mesta z največ trgovinami perečih težav. Hudič če mamice rojevajo, vrtec pa postane pretesen. Lokalna politika pa še vedno ni preštela vseh foreštov iz Italije ki so za stalno kupili cenejše hiše in stanovanja kot v Italiji v logistično izredno mikavni Sežani.

Skratka, velika večina naše Slovenske politike se ukvarja z vsem samo z reševanjem lastnih državljanov ne. Pa povejte mi kaj pomeni lačnemu državljanu in državljanki alternativni vladni program? Pomeni pa mu veliko teh 100 Evrov več plače. Ni treba preveč razlagati koga bodo ta spodni volili. Janše in Golobiča zagotovo ne.

Vladni program ne rabi nobenih alternativ.
Ker je samo vladni program!

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “O sočnih hruškah in gnilih tepkah”

 1. lezo pravi:

  Samo škoda, da nas bo realnost slej ko prej ujela…

 2. Polde pravi:

  Janše nikoli in nikdar! Gre mu le za golo oblast, in ne za narod ali gospodarstvo – kdor tega ne ve je totalni tepec!
  Bil je 4 leta na vrhu, ne pozabimo, da v največji svetovni konjunkuri in pokazal je kaj zmore!
  Naslednji prosim.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !