Humanitarne pravljice

Ja še res je dragi moji, z pravljicami so nas pitali v rani mladosti, nas strašili z Črnimi možmi in raznimi grdimi tetami, pa na bav bav niso pozabili, če nismo bili pridni.

Sedaj, ko smo se malce postarali, naše pohotne misli pa so postale malce manj romantične, seveda ne verjamemo nobenim pravljicam več. Lahko rečemo, da smo nadvse alergični na razne: Poklicali vas bomo, sigurno boste dobili in darujte!

Ma smo mone ali kaj, da bomo darovali, da si bo gospa bivša predsednica izplačala odpravnino, tisti gospod katerega priimek se začne na K in tisti predsednik na J pa so se šli kravje kupčile, malce menjavali zemljišča in vzeli kakšen kredit, ki ga nikoli niso vrnili.

Mamce in dedi z penzijami pod 400 evrov to financirali, ker
se bojim, da vsakdo, ki ima kolikor toliko pamet in malce večje dohodke ne da humanitarnim organizacijam niti centa. Skratka humanitarne dobijo od preprostih ljudi, ki ne spremljajo deviznih tečajev, borze, ne vejo niti kaj je trr račun, da ne omenjamo rentnih in depozitnih varčevanj. To so ljudje, ki hranijo svojo skromno penzijo doma in vsaj enkrat na leto darujejo nekaj 10 €vrov. Za lačne in uboge otroke v Afriki, Aziji in Južni Ameriki. Dobi se sicer kakšen kerlc izven tega kluba a taki so manjšina. Vsaj dve tretjini prebivalcev in prebivalk Slovenije ne da humanitarnim nič.

Vse to kar se zdaj dogaja na Unicefu Slovenija, je vredno odločne akcije policije in kriminalistov, vrh Unicefa Slovenija nujno sodi za zapahe, da bo lažje razmislil o kapitalskih pravljicah za svoj žep na račun neukih in preprostih ljudi.

Nekaj se tudi Rk oglaša in soli pamet ljudem v stilu neplačanega krvodajalstva. Teh 22 evrov kolikor plačajo za en odvzem krvi v Avstriji je še vedno bolje kot kranjska klobasa in plakete Rk Slovenije. Ko pa so dobesedno izropali sredstva Rk pa se nič niso oglašali. Kakorkoli že ni je humanitarne, ki ne bi porabila vsaj tretjine donacij zase. Jaz zame, mi zase! Vseh humanitarnih ni za metat v isti koš, vsekakor ubogi in lačni nimajo veliko, če sploh kaj od tega.

Imajo pa veliko od direktne pomoči na mestu samem in mikro kreditov. Predvsem pa imajo največ, če se znajdejo in uredijo da ima država kolikor toliko pošteno demokracijo pravno in socialno državo. Največ pa ubogi in lačni narede zase če se po hitrem postopku znebe diktatorjev tipa Deuvalier in Ben Ali. Taki in podobni diktatorji poberejo še tisto tretjino donacij, ki v obliki hrane in zdravil nikoli ne prispe do prej omenjenih.

Tretjina donacij humanitarnim gre administraciji, tretjina lokalnim menedžerjem, tretjina srečno prispe na cilj če niso na oblasti prej omenjeni in podobni diktatorji. Nekoliko bolje je pri Evropski humanitarni. Še vedno pa velja, da je država edini sigurni socialni dajalec, še bolj pa prejemnik.

Tomo Križnar je pred leti dregnil v sam vrh Unicefa v Ženevi. To so fajn gospe in gospodje, ki vlečejo vsaj 10000 €vrov plače mesečno in javnosti berejo humanitarne pravljice.

V te pravljice pa verjame redki. Če hočete pomagat, pomagajte direktno. Zakaj bi z vašim denarjem imelo 10000 humanitarnih funkcionarjev dolče vita

Najbolj pa si pomagamo če si pomagamo sami. Bojim se da nam humanitarne ko bomo v stiski ne bodo

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Humanitarne pravljice”

 1. Milena pravi:

  Sramota,za nas,ki pa imamo dolgotrajno hudo bolno hči že trinajst let nam pa nič ne pripada,pa čeprav ima mož minimalca jaz pa nego za hči,pa naj mi še kdo reče,da v naši preljubi Sloveniji lepo živimo,ja tisti pri koritih!!!

 2. Aleš Medvešek pravi:

  Mimogrede:
  Neurje je pred slabimi tremi leti pri nas povzročilo nekaj škode. Na pomoč so priskočili: Rdeči križ, Karitas in Občina Rogaška Slatina, vsak posebej so darovali večkratnik zneska, ki ga je za odpravo škode namenila zavarovalnica…

 3. bine bone pravi:

  Težka bo. Ljudje nočejo vedeti, hočejo biti prevarani. Ljudje nočejo ničesar vedeti, kaj v resnici prinaša globalizacija. Nočejo vedeti, da bo globalizacija prinesla smrt večini. Financ elita dela zadnej napore, da ukrade planet Zemljo samo zase. Večina jim ne bo več potrebna. Se ljudje prebujajo? Upam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !