Nas Kavčiči lahko odrešijo blatnega dola naše elitne (ne)sposobne politike?

Dragi moji, ni lepše novice za političnega satirika, ki v tem poslu neizmerno uživa, pa makar je zjeban do konca in naprej od vsakdanjih naporov da se nečak Blaž Kavčič legendarne sive eminence Slovenske socialistične in tranzicijsko kapitalistične Nika Kavčiča vrača na politično sceno v velikem slogu.

Will be back smo res dokončno Slovenci dobili pravega mesijo, odrešenika zavozlane garažne elitistične politike, ki vlada, zgublja pa na vseh frontah, in so proti njej vsi, tako levi in desni. Kakšno leto dve nazaj se je nekaj šušljalo o Niku Kavčiču, ki naj bi v navezi z Murgelskim upokojencem, zelo živahnih in povsod prisotnim nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom prevzel krmilo lds. Nič kaj takega se ni zgodilo. Kresalka je ostala na dobro plačanem delovnem mestu.

Kakorkoli že kdorkoli bo vladal lds, ne bo potegnil te robne stranke političnega spektra dlje od osnovnošolskih ocen. Že do 5 % volilnih glasov bo težka. Na prihodnjih predčasnih ali rednih volitvah bodo zmagovalci popolni politični outsajderji tipa Darko Kranjec in Robert Rogljič. Če se nekoliko populistični levi zeleno mladi koalicijsko združijo z radikalno levimi zaščitniki Krasa pred Italijanskim nepremičninskim kapitalom z preizkušeno formulo Bolje aktiven kot radioaktiven imajo preden rečemo keks 100000 volilnih glasov. Vse kar morajo narediti je da kandidirajo v vseh volilnih enotah in okrajih. Ti dve politični stranki ponujata nekaj zelo otipljivega, kaj pa ponuja politična elita. Reforme levi, desni pa uniforme. Vodilni levi medijski populisti omenjajo trejo pot, da tako kot je ne bo več šlo naprej.

Pa mi prosim v tem političnem močvirju z Krokodili na desnici in Sloni na levici povejte, kdo lahko omogoči v tej naši podalpski tretjo pot? Ljudstvo je a priori proti kakršni koli reformi, polarizacija politike pa
se sveti v cesarjevih novih oblačilih. Tistega ki nam res vlada, kapitala pa se ne upa nobena politika razen prej omenjenih 2 medijskih strank političnega obrobja. Kar prodaja kapital je vse bio, pa naj bo lafarge cement ali pa čebele. Smo res lahko židane volje ob poslušanju politične latovščine ministra za kmetijsko Židana. Resnični krivec čebelje katastrofe v Pomurju je insekticid. Ste gledali gospod minister Elin Brokovič. 6 valentni krom. Posneto po resničnih dogodkih, ko je ena bivša misica z tremi majhnimi otroki in brez denarja spravila na kolena veliko korporacijo.
Pri nas pa je vse bio. Vse v mejah dovoljenih koncentracij strupov. Saj poznate bumerang učinek elastike. Dovoljene koncentracije se poveča in vse je bio. Oni zgoraj pa težko vidijo one spodaj.

Od odgovornosti za spremembe je ostalo bore malo. Kakšen evro več v delavčevem žepu zaradi dviga neobdavčene dohodnine že in nekaj ideološko levih tudi. Lahko aktualna ministrica za obrambo še tako lepo govori na borčevskih proslavah dokler ne bo konec patriotizma in tajkunstva ne bo odrešitve za našo politiko.

Če že imamo zakonito in legalno izvoljeno vlado, zakaj potem pri hudiču naj bi državljani na brezumnih referendumih odločali namesto nje? In Pahor bi moral pri refendumskem gordijskem vozlu odločno udariti po mizi in zaostriti referendumske pogoje. Občutek imam, če bi tranzicijski dvojček peljal do resnih volitev premie Niko kavčič ne bi bilo večje škode kot je imamo zdaj!

Nenazadnje je Niko Kavčič predal oblast nekdanje partije mladima komunistoma. Janezu Janši in Igorju Bavčarju. Ki pa sta svojemu mentorju zaradi prevelike želja po vladanju hitro pokazala hrbet. Zdaj pa mamo kar mamo.

Upanje

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Nas Kavčiči lahko odrešijo blatnega dola naše elitne (ne)sposobne politike?”

  1. Reno pravi:

    Marš že enkrat s to golaznijo!! Slovenija ima za vratom zategnjen štrik, ok?! Imamo koga, ki jo bo sposoben zadnjo minuto rešiti? Od teh, ki smo jih imeli priložnost spoznati v 20 letih – ga ni. Niti omenjat ne teh lopovov. Sploh pa ne trgovca s smrtjo. Ta je najslabši od vseh slabih!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !