Maček Menley in referendumske pravljice

Pravijo da je vlada in z tem levi volivci izgubili 5 referendumov, vendar se pri najboljši volji spomnim samo 4 izgubljenih. Sem takorekoč dnevno seznanjan z notranjo Slovensko politiko, o katere poteh in stranpoteh vem več kot marsikdo, ki sedi in greje poslanski zic.

Pravzaprav me pravzaprav nič ne skrbi, penzijo imam zagotovljeno že zdaj z redno plačo in prihranki na banki. Popolnoma mi je vseeno, kdaj bom šel formalno v penzijo, ker bom delal tudi ko bom član največje Slovenske firme. To Janševo podalpsko jodlanje o predčasnih mi gre že malce na živce – počasi, saj smo vas trpeli 4 leta. Zdaj pa še vi potrpite ta 4 leta. Da se bo že letos jeseni začela uzurpacija medijska in politično kadrovanje a la tajkuni. Zarad mene je lahko celo Ljudmila Novak šef vlade, sam da Janša ne bo. Tudi ne verjamem Pahorjevim besedam da je on najboljši voditelj! Kaj pa če sem jaz boljši?

Da smo v riti je jasno, toda ljubi Šentflorjani – najprej je preživetje, kako se zelo daleč ogniti nadležnim sodnim izvršbam in še bolj nadležnim položnicam. Radi kupujete slovensko in zaradi tega bankrotirate Slovensko? Bodo referendumi rešili vaše finance, delo in rubeže? Sam prišparate, če ne tečete na te fešte za oslovo senco, kakšen dan več bodo zdržali vaši šulni in tank bencina. Nimam niti za bencin mi pravijo, niti za rabljeno kolo ki ga med brati dobite že za 20 Evrov. Imam pa pogodbo za delo za 2 meseca. In kaj bodo takim revežem pomagali referendumi in politika? Prav nič.

Pokojninske godlje in plačevanja prispevkov za zpiz nas rešijo samo nova poleg obstoječih delovna mesta in delo, in ne kravje kupčije sindikati in Janša okoli in glede penzijskih let. Vladna, katere koli vlade penzijska reforma je nuja, in če cela Evropa dela za polno penzijo najmanj 41 let bomo to tudi Slovenci in Slovenke. Tista ljudska, da nam bo vsakega otroka spravila gor država in nam še oprala perilo je mrknila z prvimi demokratičnimi volitvami. Zdaj nam pomaga samo protestantsko načelo – imej jih toliko, koliko si jih lahko privoščiš. Janši v dobro pa predvsem to da prava smer ni predlagala penzijskega referenduma. Temveč so to naredili levi sindikati. Imajo več kot prav, pa tudi vlada ima prav. Jasno pa je, da je potreben kompromis, socialni dialog,ki se ga od največjega social demokrata pričakuje. Zgarani delavci delavci z berglami pri 65 letih v fabriki za trakom nam niso v ponos ne v pomoč, zato dragi Pahor odvij malce davčni vijak gospodarstvu, pa bomo vsi imeli Evropske plače.

Z malce varčevanja in finančnega naložebeništva si bo marsikdo lahko privoščil upokojitev z 30 leti delovne dobe. Dokle pa bo 100000 Slovence in Slovenk delalo za minimalno plačo je težko govoriti o penzijskih reformah.

Penzijska reforma se začne z evropsko plačo za Evropsko delo, po Slovenski zakonodaji so predčasne volitve znanstvena fantastika ( kar bi Janša lahko vedel ) in političnih pravljic Slovenci in Slovenke ne rabimo.

Rabimo pa zaostritev zakona o referendumih. Če bi ta denar, ki se je danes zagonil za referendum o oslovi senci porabili za socialne transferje bi bili korak bliže Švici. Upam pa samo, da z tem referendumom nismo bliže Balkanu.

Niti 40 % volilna udeležba ne daje potrebnega 50 % kvoruma za legitimnost teh volitev. Ne vladni in ne sindikalno Janševi strani. 60 % volilnih upravičencev nas je jasno dokazalo da smo štufi političnega kupčkanja, kravjih političnih kupčij, prelaganja odgovornosti parlamentarcev na pleča volilcev, boja za politično oblast in kar je najpomembnejše: polarizacije 2 bivših komunistov.

Madonca, kot da bi bili leta 1945

Pa še vedno mislite, da bodo politiki delali namesto ljudstva?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Maček Menley in referendumske pravljice”

  1. ps9457 ps9457 pravi:

    Janša je najbrž mislil tudi referendum o arbitražnem sporazumu, za katerega je vlada dobila podporo, ampak saj poznamo JJ: laže vsevprek, potvarja, pa je tako potvoril tudi ta podatek. Kako, da nekateri tega nočejo videti???

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !