Vladni piar 4 : 3 Slovenija moja dežela

Po vsej tej blogerski kilometrini dragi moji mi določene zadeve niso jasne. 50000 Evrov za obnovitev minute in pol dolgega legendarnega promocijskega videa » Slovenija moja dežela » v format 4 : 3 namesto v format 16 : 9 ki je edini primeren za podolgovate zaslone. Je že res, da so barve sveže in video kljub 25 letom deluje mladostno toda za to pognati omenjeno vsoto? Upam da sem prav prebral, sicer pa se me to ne tiče.

Posnet je bil tudi 3 minute in pol dolg promocijski video Portoroža – a ga žal ne Google ne youtube ne najde pod geslo Portorož, moj edini video na youtube pa pod Belopeška jezera prej omenjeni portal brez težav. Čudna so pota gospodova, se vam ne zdi? Ne bom vas ne z Urško Čepin, ne z Alpskim zidom – še vedno pa čakam prvi foto na spletu t.i. Hitlerjevega bunkerja orjaških razsežnosti 700 metrov zahodno od doma tromeja pod Tromeja na vznožju gore Monte Coppa. Menda tam rastejo najlepši jurčki, kač ni oziroma so redke, zato pogumno z digitalci in kamerami, gasilska na 2 tonski mitralješki kupoli gate trga. Nekaj malega pomoči pa lahko pričakujete tudi od Feliksa senca confini 300 metrov jugo zahodno na začetku val mulatjere na Tromejo vizavi dvojne 15000 val.

Poročila o kačah na območju zahodnih Julijcev in Tromeje dobrodošla. Če pa se vrnemo k tem piar videom, je popolnoma jasno da se ne ve kdo plačuje in kdo pije. Verjamem da je Darijan Košir čisto v redu človek, vendar podn od Urške čepin ne bo rešil nobene vlade. Če bi jaz skakal po utrdbah val z planinskim klobukom z primerno oblečeno spremljevalko bi več naredil za vladno promocijo kot vse Čepinke. Slovenija je moja dežela, to je turistično geslo ki je dvigalo veliko prahu po vojašnicah nekdanje Juge ki ni bila dugo, ker so jo bankrotirali dugi. Smo pa pri naslednjem vprašanju: Kakšna je razlika med profesionalnimi digitalci in tistimi za 50 evrov? Cena! Razlike v kvaliteti slike na navadnih monitorjih in fotkah standardnega formata ni opaziti. Z razliko si lahko privoščite kraljevski dopust! Poceni digitalci vam narede z 2 baterijami 400 in več slik. Profesionalni pa bo blokiral ko bo najbolj napeto zaradi praznih baterij.

Tako približno lahko razumemo vladne video in amaterske. Amaterski dokumentarec oziroma video lahko posnamete za nekaj 100 Evrov. Vlada pa požene 50 jurjev za obnovitev Slovenije moje dežele. Še enkrat sem kot nejeverni Tomaž preveril če drži ta o 50 jurjih davkoplačevalskega denarja. Drži kot pribito!

Vam je zdaj kaj bolj jasno? Spar je prodajal v akciji video kamero za neverjetnih 119 evrov ki snema na sd pomnilniške kartice. Z njo lahko delate čudeže. Format zapisa je 16 : 9 , osveževanje zaradi digitalnega zapisa ni potrebno, na 4 gb sd kartico za nekaj Evrov pa spravite pol ure hd videa.

Vam je zdaj vse jasno!
Meni je vladi pa ne preveč!

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Vladni piar 4 : 3 Slovenija moja dežela”

 1. Don Marko M pravi:

  :) saj si lepo zapisal, da je spot legendaren…in temu primerna je cena….kar pa je v bistvu pravi drobiž, po že zapravljenih 100tine tisočih evrčkov za dosedanje spote, ki so bili, milo rečeno, katastrofa za promocijo naše podalpske…..po mojem je ta spot itak edini, ki kolikor toliko dostojno predstavlja Slovenijo, kar je že dokazal v preteklosti….
  obenem pa seveda oglaševalci slovenskega turizma s to potezo povsem odkrito priznavajo, da so brezidejni in povsem nekreativni, za kar je bilo do sedaj na ogled že preveč dokazov in zmetanega ravno toliko denarja….

 2. DjJuvan pravi:

  Sicer se strinjam, da so tak legendaren spot spravili spet v obtok v lepši obliki… vendar upam, da so razmišljali tudi o identični ponovni produkciji le-tega. Glede na to, da je precej posnetkov vidno “za časom” (sploh stil oblačenja/frizur…), bi lahko naredili res “osvežljeno” v sedanjosti. Vse te Slovenske dobrote niso izginile, bodo pa zato v novejši tehnologiji izpadle mnogo čednejše.

  LP

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !