Zakaj je Dnevnik odslovil legendo slovenskega novinarstva Alija Žerdina

Ob rob današnji stavki Dnevnikovih novinarjev, rednih in honorarcev je treba povedati naslednje:

- Takojšnji odhod večnega tandema Branko Pavlin – Zlatko Šetinc, ki sistematično kršita delovno – pravne pravice novinarjev, in sta botra odslovitvi dveh najboljših Slovenskih urednikov: Legende Alija Žerdina in Igorja Mekine, dela legendarne trojice Katedre, kateri sta pripadala še Dragica Korade in Samo Resnik

- 500 dni brez realnega odgovornega z polnimi pooblastili je znak za alarm, Zlatko je menedžer, ki ima en sam interes:
Čim večji dobiček za lastnike

Ob tem je še treba povedati, da je Dnevnik edini medij v Sloveniji ki blokira maile. In ne dopušča nobenega lastnega mnenja, ki ni odraz zelo trdne levo socrealne uredniške politike. Po domače: če zelo ohlapno kritiziraš leve si takoj zunaj.

Bo držalo gospod Novgrašek

Večje škode da sem letel iz Smerokaza ni bilo. Ker plačali niso nič. Ostala sta pa cd Antena na sceni in Keramični lonček.

Še pomnite tovariši

Pro Jugoslovanskega komentarja odhajajočega odgovornega urednika Milana Medena junija 1991 – ko je bilo dokončno jasno da Jugoslavije ni več. On pa v komentarju zagovarja jugoslovansko konfederacijo! Zanimiv je podatek, da je bil Milan Meden odgovorni urednik dnevnika z enim najdaljših stažev od 1979 pa do verjeli ali ne do konca Jugoslavije v Sloveniji junija 1991

Ni odveč, če povemo, da je bil Meden pravi komunajzarski polit komisar. Tipa stane Dolanc! Kaj več nima smisla pisat, vsi ki honorarno pišete se Dnevnika na daleč izognite! In en pozabite: Ljubljanski dnevnik je politično na nivoju razmišljanja nekdanjih funkcionarjev partije, ki so v večini že leta na Dnevnik naročeni. Razvojno pa sta ga Delo in večer močno prehitela. Zlasti za Večer pa velja, da je neodvisen od politike. Dnevnik pa je trobilo starih komunajzarskih kadrov, ki jih je čas močno prehitel.

Delo in Večer od leta 1945 nista odpustila niti enega novinarja

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !