Težko je biti Harry Potter, kajne?

Ko gre človek po 5 meseci garanja za ljubi kruhek na zaslužen letni tedenski dopust je najmanj, česar si želi nekakšen višek Harry manie. Krepko oddaljen od teh monad komercialne narave in evforičnih oboževalcev in predvsem oboževalk sredi gozdne divjime in objema gora kot se reče z nekaj sreče mi vse to dol visi.

Pa udari na zadnji tretjini dopusta kot strela z jasnega. Resnici na ljubo sem nebeškemu orkestru prvi dan gozdnega športanja komaj ušel. Da neki fani nekaj dni taborijo na nekem trgu v nekem mestu da bi si ogledali še zadnjo premiero. Bog jim daj zdravja in pameti! Pa me to ni prav nič prizadelo, Mercatorjev sladoled za nekaj Evrov je bil v zamrzovalniku hladilnika prijetno ohlajen, Sobotna priloga je ostala neprebrana, komarji blago nadležni, gozdne ose malce bolj in odklop od interneta blagodejen.

Vrnitev v realiti je streznitev, sicer ne vem kako se lahko popolnoma trezen človek kot pišoči od leta 1992 strezni. Bolj težko se mi zdi. Sem že ves čas trezen in krepko na realnih tleh. Večerova poletna fotka kot se šika. Komercialno uredniško politiko pa je na vrhuncu kislih komaric zaznati v Primorskem dnevniku Pn. Poletnega škljoca tudi če ga iščeš z največjo lupo nikjer. Pač pa eno komercialno iz Jezerskih rovt. 2 dnevno bivanje na Češki koči. Spomnim se enega ogorčenega pisma bralcev enega gospoda, ki ni mogel celo noč spati v eni gorski bajti ki ni češka koča zaradi žuranja gasilcev. Makar mi na račun nakažejo milijon Evrov ne grem v nobeno gorsko bajt več spat. Menda jih kakih deset ali 15 premore spodoben tuš ki ga dodatno zaračunajo. Gore so ratale hudičevo drage kar se posebej obkusi na Vršiču! Višinske cene! V času množičnega šklocanja z digitalci je računati 50 centov za razglednico odiranje.

In so pri hudiču Pn vpašale šjoro na plaži, zelo verjetno Slovenko, za njeno privoljenje za slikanje zgoraj brez? Fotka je od hišnega fotografa, kot da ne bi bilo na milijone takih slik na internetu? Ostale vsebine Pn so prežvečevanje enih in istih štosov. Leon Horvatič, direktor je veliko obljubljal okoli in glede novih boljših vsebin, pa je vse skupaj eno veliko rumenilo.

Resna dnevna medija sta na srečo še vedno Delo in Večer. In zlasti novica na naslovnici današnjega Dela je zgovorna. Pustite udbo pri miru, če nočete rubeža. Preigravanje teh štosov je malce pase.

Kot da Udbe oziroma Sove ne bi imeli. Ne visi več po lokalih. Ima pa bolj tehnično dovršene metode.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !